Prestatieafspraken over toekomstbestendige woningen

Foto: gemeente Rheden

RHEDEN – Op 4 december werden de prestatieafspraken voor het jaar komend jaar ondertekend. Voor 2018 ligt de nadruk vooral op de kwaliteit van de woning en dan met name op het verduurzamen van de woningvoorraad in een prettige woonomgeving.

Bij alle prestatieafspraken is veel aandacht voor betaalbaarheid en beschikbaarheid van huurwoningen. Vanaf volgend jaar wordt er ook een inhaalslag gemaakt op het gebied van het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad.

Het doel is dat in 2021 alle huurwoningen gemiddeld een energie-index hebben die kleiner is dan 1,4. Voorheen heette dat het groene energielabel B. Bij nieuwe ontwikkelingen zoals Beltjeshof in Velp gaat Vivare woningen realiseren met minimaal label A. Daarnaast staat de leefbaarheid in de wijken hoog op de agenda.

Prestatieafspraken

Sinds de Woningwet van 1 juli 2015 zijn corporatie(s), gemeente(n) en huurdersorganisatie(s) verplicht prestatieafspraken te maken. In deze afspraken staat wat elke partij doet om de lokale volkshuisvestelijke doelstellingen te realiseren in een bepaalde periode.

Gemeente Rheden is hiervoor in gesprek gegaan met woningcorporatie Vivare en huurdersvereniging HVR over hoe ze kunnen bijdragen aan de woonvisie 2014-2020. Het is nu voor de derde keer dat deze prestatieafspraken gemaakt zijn.

Nicole Olland, wethouder gemeente Rheden: “Het is goed dat de Huurdersvereniging HVR ons en ook Vivare op een positieve manier en in goed overleg scherp houdt op dit onderwerp. Deze prestatieafspraken dragen bij aan betere betaalbaarheid en beschikbaarheid van de huurwoningen. En als wethouder Milieu en Duurzaamheid ben ik natuurlijk helemaal blij dat voor 2018 ook aandacht is voor het verduurzamen van de woningen.”

Foto: Ondertekening door Eric Angenent van Vivare en wethouder Nicole Olland van de gemeente Rheden en Wim Jongejan van huurdersvereniging HVR

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen