Sfeervol Dickens Festival Velp in een dik pak sneeuw

VELP – Ze wilden sneeuw, ze kregen sneeuw. De straat was wit, de vuurkorven gevuld, de kramen stonden klaar, de figuranten waren paraat, en de Emmastraat was klaar om de vele bezoekers te ontvangen voor de 3e editie van het Dickens Festival.

Helaas hadden enkele kraamhouders zich afgemeld voor deelname aan de kerstmarkt waardoor er lege plekken ontstonden. Maar voor degene die de Emmastraat wel konden bereiken was er veel te zien en te beleven. Zo’n 60 figuranten trotseerden de kou en hielden de moed erin om de winkelstraat terug te brengen in Dickens stijl.

Op de markt stonden kramen van lokale ondernemers en van buiten de regio, allen met zoveel mogelijk kerstartikelen. Voor de inwendige mens was er onder andere glühwein, warme chocomel, soep, patat en brood.

In de kerk konden bezoekers zich even opwarmen, een kaarsje branden en genieten van diverse koren en muziek korpsen.

Hoewel er door de weersomstandigheden minder bezoekers waren dan voorgaande jaren en het festival 2 uur eerder is opgehouden kan de organisatie terug kijken naar een geslaagde editie. Hoe de hele dag mopperde Scrooge terugkijkt naar het evenement is ons niet bekend.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s. En zie hieronder de aftermovie van Luc Wermers, http://www.beeldmixer.nl/

 

 

 

 

 

Meer op: https://www.facebook.com/dickensfestivalvelp/

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden