Tentoonstelling 650 duurzame kinderwensen

Foto: gemeente Rheden

RHEDEN – Tot 15 januari 2018 zijn er 650 wensen van de Rhedense jeugd voor een duurzame wereld te bewonderen in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Rheden.

Boswachter Tonnis Boersma van Natuurmonumenten: “Prachtig dat zoveel kinderen uit gemeente Rheden hebben nagedacht over hoe we duurzamer kunnen leven. De wensen geven we graag een plek in ons centrum.” Nicole Olland voegt daaraan toe: “Het is een mooie, kleurrijke tentoonstelling en als je de wensen leest, dan zie je wat voor creatieve oplossingen jongeren hebben voor een duurzamer Rheden.”

Winnaars

Een jury onder leiding van wethouder Nicole Olland heeft vier winnaars uitgekozen uit de duurzame kinderwensen. Anke (Roncallischool) won de prijs voor de mooiste wens. Zij schreef op: “Afval scheiden en recyclen doen we al, maar het zou leuk zijn als er meer bankjes en spullen te vinden zijn die zijn gerecycled.”

Gemeente Rheden vervult haar wens . Kylie (Rheder Enk), Zinetta (Roncallischool) en Iza (De Holtbanck) zijn onderscheiden voor hun kleurplaat. Alle vier hebben ze een mooie prijs uit mogen zoeken in een speciale webshop waar alleen producten uit gerecycled materiaal worden aangeboden.

Schooldag van de duurzaamheid

De kinderen hebben de Gekleurde Kinderwensen op de Schooldag van de duurzaamheid gemaakt. Op deze dag (27 oktober2017) draaide het om duurzaamheid en om doen. Door te voelen, te luisteren, te horen, te proeven en te kijken hebben ze, onder leiding van tientallen bedrijven en organisaties, ervaren hoe ze zelf duurzaam bezig kunnen zijn.

Wanneer en waar?

De tentoonstelling is te bezichtigen in de Dassenburchtzaal van bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden aan de Heuvenseweg 5a, 6991 JE Rheden. Het centrum is geopend, van dinsdag tot en met zondag, van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden