Hoveniersteam Aeres MBO Velp maakt indruk tijdens kwalificatiewedstrijd Tuinaanleg

Foto: Rick Jansen

VELP –  Het Clusius College uit Alkmaar gaat volgende maand naar de nationale wedstrijd Tuinaanleg. De strijd om het felbegeerde ticket vond 19 en 20 januari plaats bij Aeres VMBO Velp. De vier teams van AOC Oost Almelo, Clusius College Alkmaar, Lentiz Maasland en Aeres MBO Velp waren aan elkaar gewaagd.

Ondanks dat Roel Klein Hesselink uit Aalten en Theunis van Dijke uit Borculo voor het eerst als team samenwerkten hebben ze knap werk afgeleverd. “Het was heel spannend of de vier teams op tijd klaar zouden zijn. Ze hebben van 18 tot 20 januari  flink moeten buffelen om het tuinontwerp aan te leggen” reageerde Elbert Roordink, docent en coach van de mannen van Aeres MBO Velp, zij kwamen op de tweede plaats.

Er was veel publiek die de wedstrijd live volgden vanwege het open huis die het MBO in dit weekend organiseerde.

Deze vakmannen hebben laten zien dat het volgen van een beroepsopleiding in het MBO nog steeds heel nuttig is.

Lees ook:

Instroom jongeren in het vak
De hoveniersbranche heeft grote behoefte aan instroom van jongeren in het vak. Om die reden organiseert branchevereniging VHG de nationale wedstrijd Tuinaanleg. , Het doel van deze wedstrijd is het hoveniersvak in de spotlights te zetten en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden