Speluitleen voor ouderen een nieuw initiatief van Speelotheek Het Kasteel

Foto: Speelotheek Het Kasteel

VELP – Op donderdag 15 maart van 14:30 – 16:30 uur is er open huis van de Speluitleen voor Ouderen in woonzorgcentrum Oosterwolde, Middelhagenhof 1 6883 JK in Velp. Particulieren en professionals die (mantel)zorgen voor ouderen zijn welkom.

De uitleen van de Speelotheek Velp is sinds 2015 gehuisvest in Oosterwolde. Vanaf 2017 bieden zij spelmaterialen voor ouderen aan. Hulpmiddelen die beweging en contact stimuleren, het geheugen trainen, herinneringen helpen ophalen, enzovoort. En wel zoveel mogelijk in spelvorm.

Inmiddels heeft de Speelotheek veel van deze spelmaterialen aangeschaft. Die toont zij in het open huis aan mantelzorgers en vrijwillig ouderenadviseurs. Daarnaast aan casemanagers, zorgcoördinatoren, medewerkers thuiszorg of zorghuis en andere zorgprofessionals. Zowel uit de dorpen van Rheden als uit de verdere regio. Dit netwerk is gericht uitgenodigd. Er is geen vast programma, men kan gewoon binnenlopen.

De vrijwilligers heten deze particulieren en professionals welkom en lichten toe:

  • het hoe & waarom van de Speluitleen,
  • wat is het aanbod,
  • wie kunnen gebruik maken van deze nieuwe, laagdrempelige dienstverlening.

De Speluitleen voor Ouderen is innovatief vanwege het generatie-overstijgende karakter. Het Innovatiefonds Sociaal Domein van gemeenten Rheden/Rozendaal steunt ons daarbij.

Wie wil komen op 15 maart mag zich aanmelden maar dat hoeft niet: [email protected].

Bijgevoegd: folder Speluitleen voor ouderen

Nadere informatie:

  • Hilly van den Brink, coördinatie Speluitleen voor Ouderen
  • Jeroen Boland, werving / promotie / fondsen tel.: 06 4061 2538

Volg op http://www.speelotheekvelp.nl en facebook ´Speluitleen voor ouderen´ of https://www.facebook.com/groups/1339504322736359/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen