Wandeling met IVN Oost-Veluwezoom: Heuvels en vergezichten in Beekhuizen

Foto: Marieke Grijze

VELP – IVN-OostVeluwezoom start op zondagmiddag 18 maart om 14.00 uur een wandeling in Park Beekhuizen. Park Beekhuizen wordt ook wel “Klein Zwitserland” genoemd, in deze excursie beleef je waarom.

De sportieve wandeling van die middag over de drie heuvels van het park: de Keienberg, de Ossenberg en de Kamerdalseberg. Een tocht met (nu de bomen nog kaal zijn) diverse prachtige vergezichten. Natuurlijk vergeten we het uitzicht vanaf het Amfitheater over het Kamerdal en de IJsselvallei niet! Maar ook de vijver van Beekhuizen is in de route opgenomen.

Tijdens de wandeling zullen de gidsen bijzonder aandacht besteden aan de historie. Over de honderden jaren oude lanenstelsels en parkaanleg en wat we daar nu nog van zien is en wat niet meer. Uiteraard komt ook het parkherstel dat Natuurmonumenten enkele jaren terug heeft uitgevoerd aan de orde. Een wandeling met veel interessante aspecten waarbij gezien de hoogteverschillen goed schoeisel wordt aanbevolen!

Startpunt:

Blauwe laan/hoek Ossendaalselaan, Velp (de onverharde Blauwe laan met een dubbele bomenrij ligt ca 500m vanaf de rotonde Beekhuizenseweg/Zutphensestraatweg in de richting Rheden)

De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Kijk voor meer informatie ook op: http://www.ivnoostveluwezoom.nl

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen