Wegafsluitingen in Velp en Rozendaal

Verkeersinfarct VelpVELP/ROZENDAAL – Inwoners en ondernemers maken zich zorgen over de bereikbaarheid van woningen en winkels in Velp.

Maandag 12 maart zijn de werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde Nordlaan/Daalhuizenseweg hervat. De kruising Arnhemsestraatweg-Daalhuizerweg-Nordlaan is afgesloten voor al het verkeer. Voetgangers kunnen langs de werkzaamheden op lopen.

Lijnbussen kunnen blijven rijden en aanwonenden kunnen hun huis tijdelijk bereiken vanaf één kant.

Deze afsluiting zal ongeveer vijf weken duren, hierna zal de nieuwe rotonde worden opengesteld voor het verkeer.

Verkeersinfarct te verwachten rondom Velp

De Schelmseweg in Rozendaal wordt vanaf maandag 19 maart, ter hoogte van de Hertog van Gelrestraat, afgesloten. Hier worden werkzaamheden gedaan door de provincie. De Schelmseweg wordt aangepast voor scholieren om de nieuw te bouwen dorpsschool aan de Bremlaan veilig te kunnen bereiken.

Bereikbaarheid centrum Velp

Verkeer vanuit Rheden kan het centrum gewoon bereiken via de Zupthensestraat en de Hoofdstraat. Ook vanuit het zuiden (Velperbroek) kan men met de auto in het centrum komen.
Lastiger wordt het om vanuit Arnhem-Noord. Het alternatief is om al in Arnhem nabij Bronbeek richting Presikhaaf te rijden en vervolgens via de Waterstraat en de Pres. Kennedylaan naar het centrum van Velp te gaan. Door de afsluiting van de Schelmseweg is er geen doorstroming mogelijk van Arnhem-Noord naar Rheden en andersom. Het verkeer kan derhalve alleen via de A12 rijden.
Naar verwachting duurt deze afsluiting tot 12 april.

Busroute Rozendaal

In verband met werkzaamheden aan de Schelmseweg rijdt lijn 8 een afwijkende route in Rozendaal.
Vanuit de richting Arnhem (Schelmseweg) rijdt de bus dan via de Kerklaan en de Rosendaalselaan naar de Ringallee, waar de bus dan weer de normale route oppakt. Vanuit Velp Zuid rijdt de bus deze route in omgekeerde richting.

De halten Rozendaal Kerklaan, Rozendaal Hertog van Gelrestraat, Velp Bergweg en Velp, Rozendaalselaan komen dan te vervallen.
Er komen tijdelijke halten bij de rotondes Ringallee/Rosendaalselaan en Schelmseweg/Kerklaan.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen