Voor een duurzame en toekomst vaste oplossing voor het goederenvervoer? Teken de petitie!

Foto:

De overheid werkt momenteel aan een plan voor een goederenverbinding vanaf Elst op de Betuwelijn over bestaand spoor via Oost NL naar grensovergang Oldenzaal Bentheim (PHS-GON). Als dit plan door gaat, betekent dat een enorme toename van soms wel meer dan 30 extra goederentreinen per dag over het spoor (IJssellijn, Twentelijn en Twentekanaallijn). Het besluit wordt voor 1 juni 2014 genomen.

RONA wil dat de overheid dit besluitvormingsproces heroverweegt en af ziet van de intensivering van het gebruik van het bestaand spoor door Oost Nederland. Om dit kracht bij te zetten zal RONA op 4 maart de petitie overhandigen aan de voorzitter van de Eerste Kamer Commissie Infrastructuur Milieu en Ruimtelijke Ordening.
Wat is RONA?
RONA staat voor Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking. Vanaf 1993 komt het RONA op voor de belangen van de omwonenden van het spoor langs IJssellijn, Twentelijn en Twentekanaallijn. Alleen al binnen de 200 meter van het spoor zijn dat er meer dan 67.000 gedupeerden, daarbuiten nog eens 150.000. 
RONA wil de leefbaarheid en veiligheid voor omwonenden van het spoor waarborgen.
Wat is leefbaarheid?
Leefbaarheid houdt in dat je de goederentreinen mag zien, maar niet horen, niet voelen en er niet door gehinderd worden. Bij zien heb je zelf de keuze wel of niet te kijken, het horen en voelen word je gewoon opgedrongen. Daar kun je niet om heen. In de praktijk betekent het slaapverstoring, verstoring van gesprekken in de tuin, ramen dicht vanwege fijnstof, trilling schade aan en waardedaling van onroerend goed en de kans op een ongeval waar bij gevaarlijke stoffen vrij kunnen komen.
Kijk voor meer informatie op
http://rona-info.nl/
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen