Kwekerij Overhagen wordt nieuw leven ingeblazen

Foto: Biljoen Groen en Liemers Hendriks Groenvoorziening

VELP – Stichting Het Geldersch Landschap en de andere initiatiefnemers nodigen u uit voor een informatieavond op 25 april 2018 om 19.00 uur over de nieuwe ontwikkelingen die de komende jaren op kwekerij Overhagen gaan plaatsvinden.

Plannen

Stichting Het Geldersch Landschap en initiatiefnemers Biljoen Groen Velp en Liemers Hendriks Groenvoorziening B.V. (beide gevestigd op de Gasthuislaan 6 in Velp) hebben een plan ontwikkeld om de oorspronkelijke kwekerij Overhagen nieuw leven in te blazen, gecombineerd met landschapsontwikkeling en de verplaatsing van de genoemde hoveniersbedrijven naar Overhagen.

In een eerdere publicatie lieten Biljoen Groen Velp en Liemers Hendriks Groenvoorziening B.V. al weten van plan zijn te verhuizen. Jeroen Helming liet toen al weten: We hopen binnenkort bekend te maken op welke prachtige locatie wij ons gaan vestigen.”

Samenwerking

Overhagen is uniek om zijn landschappelijke en cultuurhistorische waarden. Om die reden zijn de plannen in nauw overleg opgesteld met Rijksdienst, provincie Gelderland en de gemeente Rheden. Maar, de genoemde organisaties zijn er nog niet, het komende jaar moeten de plannen verder vorm gaan krijgen en daarom willen zij u graag nu informeren over deze verdere ontwikkeling.

Informatieavond

De avond wordt gestart met een plenaire presentatie over de plannen. Stichting Het Gelders Landschap, initiatiefnemers en de gemeente Rheden gaan in deze presentatie in op de plannen en de wijze waarop deze verder vorm krijgen. Na de presentatie bestaat er de mogelijkheid om in een informele kleinere setting door te praten over de plannen en eventuele reacties en ideeën achter te laten.

Aanmelden

De informatieavond wordt op woensdag 25 april 2018 om 19.00 uur gehouden bij “Kastanjelaan13” Het adres is Kastanjelaan 13 in Velp. De organisatie stelt het zeer op prijs als u wilt laten weten of u aanwezig bent en met hoeveel personen. Dit kan door een mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van ‘Overhagen’.

Lees ook:

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden