Leerlingen Maurittiusschool Rheden halen €2306 op voor Rhedense Schaapskudde

RHEDEN – Elk jaar zetten leerlingen van de Mauritiusschool te Rheden zich in voor een goed doel. De school haalde dit jaar wederom geld op voor de Rhedense Schaapskudde.

Woensdagochtend 28 maart werkten de leerlingen zich in het zweet tijdens een sponsorloop in de Hangmat. Aangemoedigd door enthousiaste vaders, moeders, opa’s en oma’s legden de kinderen diverse hindernisbanen af die juf Nienke en meester Albert voor ze hadden klaargezet. Zij haalden hiermee €2306 op.

Vrijdag 13 april kwam herderin Ellen met een van de jonggeboren lammeren het sponsorgeld op school ophalen. Minister Bram Gierigaard, een mooie rol van een van de leerlingen uit groep 8, kwam de koffer met geld onder zware bewaking binnenbrengen. Directeur Esther overhandigde de opbrengst met een ferme handdruk aan de Rhedense Schaapskudde. Herder Ellen vertelde de kinderen dat het geld goed van pas komt en besteed zal worden aan een draaibox voor de schapen.

Tot slot mocht de jarige Marel het dorstige lam nog de fles geven. Met een daverend gezongen: ‘Lang zal ze leven’ werd de feestelijke bijeenkomst afgesloten.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen