Tegels eruit, groen erin!

Foto: gemeente Rheden

Gemeente Rheden ondersteunt buurtbewoners die hun tuin groener willen maken. Gemeente Rheden sluit hiervoor aan bij Operatie Steenbreek.

Operatie Steenbreek

Dit is een landelijke campagne waaraan tientallen gemeenten, waterschappen en andere organisaties deelnemen. Een groene tuin zorgt voor minder wateroverlast, minder water in het riool, minder warmte in de zomer, minder fijnstof en meer biodiversiteit. Dus: tegels eruit, groen erin!

Proef

In de Wurfbainlaan (Rheden) en de vogelbuurt (Dieren) zetten enthousiaste buurtbewoners zich in voor een groenere buurt. Gemeente Rheden helpt bij de organisatie en stelt een gedeelte van de benodigde materialen beschikbaar. Het gaat om relatief eenvoudige maatregelen om de water- en hitteoverlast op eigen terrein te verminderen. Na deze proef kunnen meer buurten zich aanmelden voor een vergroeningsproject. Dit kan via het e-mailadres [email protected].

Operatie Steenbreek

Samenwerking

Ook wordt nadrukkelijk samenwerking gezocht met alle groene opleidingen en groene organisaties in gemeente Rheden. Heeft u ideeën over het groener maken van tuinen? Of wilt u samenwerken? Neem dan contact op met gemeente Rheden via het e-mailadres [email protected].

Klimaatprogramma

Operatie Steenbreek is een project vanuit het Rhedense Klimaatprogramma. Het groener maken van tuinen is een stap die bijdraagt aan bewustwording. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde samenleving!

Kijk voor meer informatie ook op: http://www.operatiesteenbreek.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen