Tweede vestiging Howie the Harp™ in Nederland

Foto:

RIBW Arnhem en Veluwe Vallei start een opleidingscentrum voor mensen die cliënt zijn of zijn geweest in de psychiatrie. Zij kunnen zichzelf opleiden tot ervaringswerker. Het werkgebied van de RIBW AVV omvat ook de gemeente Rheden

Van cliënt naar medewerker 
In samenwerking met de RIBW Arnhem & Veluwe Vallei opent Pameijer in mei 2014 een tweede vestiging van opleidingscentrum Howie the Harp in de regio Arnhem. Mensen met ervaring als cliënt in de zorg opleiden tot ervaringsdeskundige, dat is het doel van opleidingscentrum Howie the Harp™.

Eigen regie
De RIBW Arnhem & Veluwe Vallei gaat vanaf mei dit jaar mensen met cliëntervaring in de psychiatrie opleiden tot (assistent) ervaringsdeskundige. Het opleidingscentrum wordt gevestigd in het Arnhemse “In de Weerd”. Het concept van Howie the Harp sluit aan bij de visie van de RIBW Arnhem & Veluwe Vallei, die is gericht op het vergroten van de eigen regie van cliënten. De werkwijze bevordert het meedoen van mensen met een psychiatrische aandoening in de maatschappij en vergroot hun perspectief op de arbeidsmarkt.

Uniek concept
Howie the Harp is een opleidingscentrum dat in de Verenigde Staten al jaren zijn meerwaarde heeft bewezen. Pameijer is in 2011 gestart met het opleidingscentrum in Rotterdam. De opleiding duurt een jaar en staat volledig in het teken van training en herstel. Inmiddels zijn 7 studenten afgestudeerd die ook al een betaalde baan hebben. In april 2014 studeren er naar verwachting nog eens 9 studenten af. Begin februari start een derde groep in Rotterdam van 30 studenten.

Op eigen kracht
De belangstelling voor de opleiding tot ervaringsdeskundige groeit. Er is binnen de samenleving een groeiend draagvlak voor de participatie van kwetsbare mensen. Howie the Harp biedt mensen die voorheen zelf afhankelijk waren van zorg de mogelijkheid anderen te ondersteunen bij hun herstel.

Kijk voor meer informatie op: www.howietheharp.nl
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen