Tiny Forest Rheden inzending: Team Junglehoek, de Zuidflank

Foto: Team Junglehoek

GEMEENTE RHEDEN – Op 15 mei gaat de Tiny Forest stemronde van start. Er zijn nu 3 locaties die zeker meedoen aan de stemronde. Daar komen misschien nog 1 of 2 locaties bij. Op 29 mei sluit de stemronde. De locatie die de meeste stemmen ontvangt, is de winnaar!

Het gebied Zuidflank Rheden is momenteel in ontwikkeling en biedt goede mogelijkheden voor de aanleg van een Tiny Forest. De zuidflank loopt van Worth Rheden tot en met het begin van de Steegse haven.

Inwoners gaven eerder aan dat er meer kan met dit groene en waterrijke gebied. Met verschillende kleine ingrepen wordt de beleving van dit bijzondere gebied vergroot. De intentie is om van de zuidflank een centraal dorpspark te maken, waarbij de huidige en geplande functies met elkaar verbonden worden door een wandelpad.

Voor jong en oud zal veel te beleven zijn op het gebied van sport, spel, natuur, historie en water. De nadruk zal komen te liggen op een groene inrichting. Het idee van Team Junglehoek is dat een Tiny Forest een aanwinst voor dit gebied zal zijn, en de aantrekkende werking zal versterken.

Op de eerste bijeenkomst van Team Junglehoek bleek al snel dat het hen niet ontbreekt aan ideeën en enthousiasme. Ook was al snel duidelijk dat de stem van de jonge doelgroep teveel in het verhaal ontbrak. Wat zijn de wensen van de kinderen? Zij zullen immers vooral gebruik gaan maken van dit mini-bos!

Het plan van Team Junglehoek is om de basisschoolkinderen in Rheden te laten bepalen hoe het Tiny Forest ingericht gaat worden. Binnen de gestelde kaders voor het mini-bos wil Team Junglehoek de basisschoolleerlingen een schets met ideeën laten aandragen. Zo wordt het gebied écht van en voor de gebruikers. Het zijn namelijk de bewoners die vormgeven aan het mini-bos: laten we dat vooral niet vergeten!

Voor Team Junglehoek staat één idee al vast, namelijk de aanleg van een blotevoetenpad. Hoe dit pad moet worden vormgegeven en ingericht, is aan u en de kinderen. Team Junglehoek wil vooral keuzes bieden, en de inrichting zoveel mogelijk overlaten aan de (toekomstige) gebruikers. Hierin speelt Team Junglehoek een faciliterende rol. Geef dus uw stem om de ideeën van Team Junglehoek verder uit te kunnen werken!

Wilt u meer weten over Team Junglehoek, heeft u vragen over of ideeën voor het mini-bos en/of wilt u meedenken? Stuur dan een mail naar: [email protected].

Stemmen

Op 15 mei 2018 gaat de Tiny Forest stemronde van start (poll) op de website rheden.nieuws.nl. Er zijn locaties die zeker meedoen aan de stemronde. Op 29 mei sluit de stemronde. De locatie die de meeste stemmen ontvangt, is de winnaar!

Lees ook:

U kunt hieronder stemmen:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen