Rhedelijk Cultureel: Een Magisch Oz in Openluchttheater De Pinkenberg

Foto:

RHEDEN/VELP – Rhedelijk Cultureel heeft in samenwerking met WIK Rheden iets bijzonders te doen. Met een cast van bijna 70 spelers, zangers en dansers wordt dan de voorstelling ‘Een Magisch Oz’ uitgevoerd in Openluchttheater De Pinkenberg.

De samenwerking tussen Rhedelijk Cultureel en WIK Rheden belooft een spektakel te worden. Het verhaal over de tovenaar van Oz wordt in een nieuw jasje gestoken. Met nieuwe muziek van Marije Heemskerk, een humoristisch geschreven tekst van Jowin Heemskerk en meerdere choreografieën die door 45 dansers van WIK Rheden onder de bezielende leiding van Charell Peters zijn gemaakt.

Een Magisch Oz

Tijdens de voorstelling wordt het publiek meegenomen door de vier bijzondere figuren Dorothy, Leeuw, Vogelverschrikker en Tinnenman. Zij wandelen het pad af op zoek naar de tovenaar van Oz. Wie en wat ze allemaal tegenkomen onderweg? ‘We kunnen natuurlijk niet alles verklappen’, zegt regisseur Jowin Heemskerk. ‘Maar dat het meer dan 100 sprookjesachtige figuren zijn klopt helemaal. Van Roodkapje tot de dwergen en van elfjes en feeën tot de onmisbare gemene heks. Het wordt een heerlijke, vrolijke en grappige voorstelling. Voor jong en oud.’

De voorstelling duurt ongeveer 75 minuten. Tijdens de voorstelling maakt het publiek actief kennis met snoepverkopers Hans en Grietje en worden door verschillende spelers drankjes en hapjes verkocht tegen een kleine prijs. ‘Ook dat is even iets anders dan we meestal zien. Maar het maakt de voorstelling helemaal af en brengt het publiek meteen een bijzondere ontmoeting met al die sprookjesfiguren.’

De cast van 70 deelnemers werkt samen met een professionele band en drie professionele acteurs. Marije Heemskerk: ’Daarmee kunnen we een hoge kwaliteit bieden en ontwikkelen we het talent nóg meer. En het klinkt als een klokje!’

Reserveren?

De mensen die de meer dan 100 bijzondere figuren willen ontmoeten kunnen eens een kijkje nemen op de website van Rhedelijk Cultureel: https://www.rhedelijkcultureel.nl/toegangskaarten/. Iedereen is van harte uitgenodigd om op 29 en/of 30 juni om 19.30 uur naar het Openluchttheater De Pinkenberg te komen.

Online kost een kaartje € 8,00. Aan de kassa is een kaartje € 10,00. Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis naar de voorstelling.

Volgend seizoen

Wil jij ook eens meedoen aan zo’n bijzondere productie? Dat kan! Kijk gerust eens op de website (www.rhedelijkcultureel.nl) en ontdek of er voor jou wat leuks tussen zit!

Op de website vind je ook meer informatie over onze onderwijsprojecten, de muziek- en theaterschool of onze talentontwikkelingsprojecten (die onder andere mogelijk zijn gemaakt door Provincie Gelderland, VSB-fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland). Meer info is ook op te vragen bij Jowin Heemskerk: [email protected] / 06 42 42 38 75.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen