Studenten Groenhorst Velp regiokampioen tuinaanleg

VELP – Studenten van Groenhorst Velp hebben tijdens de voorronde Nationale Wedstrijd Tuinaanleg voor de tweede achtereenvolgende keer bewezen de beste van de regio te zijn. Simon Kuiperij en Bram Wevers, beiden in het laatste jaar van de hoveniersopleiding, bereikten met hun goede uitvoering de eerste plaats.

Tijdens de nationale finale die eind februari bij ‘Tuinidee’ in Den Bosch mogen ze landelijk laten zien wat ze kunnen. Hoewel ze het spannend vonden, blijven Simon en Bram nuchter: “Je hebt per persoon 15 uur werktijd om het ontwerp te realiseren. Vooral de eerste dag is het hard werken.” Het aangeleverde ontwerp werd rustig besproken, de taken verdeeld en vervolgens ging het team aan de slag. Taakverdeling en samenwerking is belangrijk, de jury hecht daar veel waarde aan. 
Ook op technische vaardigheden wordt het team beoordeeld, zoals het bewerken en aanbrengen van natuursteen voor trappen, muren en verhardingen of het bewerken en aanbrengen van hout en houttechnieken. Daarnaast wordt beplanting aangelegd met gebruik van gras(zoden), bomen, struiken e.d. “De Juryleden beoordelen o.a. of het vaktechnische gedeelte perfect is uitgevoerd, dan kan het maar zo zijn dat het waterniveau 1 cm te hoog is in je vijver en je dus tweede wordt”, aldus Elbert Roordink, docent en coach van beide jongens.
n42iwslex543ybbsevy0kx8bw
Ontwerpen (Foto: Hans van Biemen)
  
Simon Kuiperij (Dinxperlo) en Bram Wevers (Aalten) zullen Groenhorst Velp vertegenwoordigen in Den Bosch op 20, 21 en 22 februari tijdens Tuinidee in de Brabanthallen. De wedstrijd maakt deel uit van Skills. Skills Netherlands promoot het belang van het vakmanschap en het beroepsonderwijs in Nederland en op internationaal niveau. Mocht team Groenhorst Velp de landelijke wedstrijd winnen, dan kwalificeren zij zich voor de internationale kampioenschap in Frankrijk.
De directie van Groenhorst Velp/Arnhem geeft in een reactie aan “supertrots” op haar studenten uit de hoveniersopleiding van het mbo te zijn.
Foto’s: Hans van Biemen; Foto header: Groenhorst Velp
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
vi41t2scm8kkveyoqrc4jb5y2
jhwwmz5l49zgxgqwyvh61nedz
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen