Ambulances Gelderland Midden uitgerust met mechanisch hartmassageapparaat “Autopulse”

Foto:

REGIO – In februari zijn alle ambulances van Gelderland-Midden uitgerust met een mechanisch hartmassage apparaat, de Autopulse. Meerdere ambulancediensten in het land hebben dergelijke apparatuur al en nu ook Gelderland-Midden.

Het apparaat, de  zogenaamde AutoPulse, geeft continue en ononderbroken hartmassages bij een reanimatie. Door het gebruik van de Autopulse blijken patiënten in de acute situaties succesvoller te worden gereanimeerd.
Hogere kwaliteit en efficiëntie
De AutoPulse kan ten opzichte van handmatige reanimatie meer en efficiënter bloed verplaatsen. Bij gebruik van het apparaat krijgt de patiënt een soort band om de borst en wordt automatisch de omvang van de borst (thorax) van de patiënt berekend waarop de druk (compressiekracht) wordt aangepast. Hierdoor wordt een continue, kwalitatief hoogstaande hartmassage bereikt. 
Training
Ambulancemedewerkers zijn uitgebreid getraind in het gebruik van de AutoPulse.
Niet alleen de patiënt in de acute situatie heeft baat bij dit apparaat, ook is het voor de ambulanceverpleegkundige veiliger tijdens het vervoer van de patiënt, doordat hij achter in de ambulance vanuit zijn stoel en met de veiligheidsgordel om kan werken terwijl de AutoPulse de hartmassage uitvoert.
Ook brandweer FRB & MOB
In de loop van het jaar worden ook de FRB teams (first responder brandweer) en de teams Medische Ondersteuning Brandweer (MOB) van Gelderland-Midden opgeleid en getraind in het assisteren van de ambulancemedewerkers die met deze nieuwe apparatuur werken.
In Gelderland-Midden vinden ongeveer 300 reanimaties per jaar plaats, door het gebruik van de Autopulse wil de VGGM (Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden) nog meer mensen bij hartfalen een kans geven.
Filmpje over de werking van de Autopulse
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen