Officiële opening P+R Dieren

DIEREN – Wethouder Dorus Klomberg opende maandag 25 juni om 9:00 uur de P+R voorziening (parkeergarage) in Dieren, dit deed hij door als eerste via de ingang aan de Harderwijkerweg de garage in te rijden naar het bovendek.

Op het bovendek stonden genodigden hem op te wachten, iedereen werd voorzien van koffie en een gebakje waarna de wethouder even het woord nam.

Hij was blij dat er weer een fase van Traverse Dieren klaar is en hoopt dat de parkeerproblemen in de buurt en rondom het station tot het verleden behoren. En dat nu gestart kan worden met het verwijderen en het herinrichten van de ‘tijdelijke’ parkeerruimte. Vanaf dinsdagavond 23.00 uur mag er niet meer geparkeerd worden aan de Noorder Parallelweg.

Werkzaamheden aan dit terrein:

Het moet een groene ruimte met bomen en struiken worden, wat de Veluwe/Posbank en de bossen moet voorstellen aan de kant noord Dieren. Aan de zuid kant wordt een vijver aangelegd, dat moet het water voorstellen van de IJssel.

“Het is uitgedacht door iemand achter het bureau, als onbekenden in Dieren komen met trein of auto zegt dat toch niks. Dan mag er wel een bord bij komen staan wat ermee bedoeld word”.

Dat was de reactie van velen.

Om 09.30 uur was de garage voor iedereen geopend, maar dat zal nog even gewenning moeten hebben, rond 10.30 uur was nog geen een auto de garage ingereden.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden