Autisme Belevings Circuit bij het Auticafé te Dieren

DIEREN – Op woensdag 12 september kwam het Autisme Belevings Circuit naar Dieren. Het circuit is voor mensen die iemand met autisme willen begrijpen de uitgelezen kans.

Via tien korte opdrachten brengt het ABC-circuit je in de gevoelswereld van autisme. De begeleiding was in handen van Tom van Duuren en Silke Polman van De Onderwijsspecialisten Team Autisme uit Arnhem.

Vanaf 19.00 uur konden de deelnemers binnenlopen en konden ze koffie en thee krijgen. Om 19.30 uur begon de daadwerkelijke avond. In groepjes van twee werden de opdrachten aan aparte tafels afgewerkt. Om 20.30 uur was er een korte pauze met daarna nog een korte tijd om de opdrachten af te werken. Tijdens de opdrachten konden de deelnemers ruimschoots vragen stellen aan de begeleiding. Er werd afgesloten met een korte evaluatie.

Voor de begeleiding was de kleine huiselijke setting een prettige uitzondering op wat ze normalitair aantroffen. De doelgroep was zeer divers: dominee, hulpverleners, vrijwilligers, ouders en partners van iemand met autisme. Tijdens de evaluatie bleek dat ouders en partners hun familieleden nu beter konden begrijpen hoe die de wereld meemaakten. Om 21.30 uur werd de avond afgesloten.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Lees ook:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden