Rheden wil verder met de BIZ

Foto: gemeente Rheden

RHEDEN – Onlangs kwamen de ondernemers uit het centrumgebied van Rheden, bijeen om te bezien of men verder wil met de plannen voor een Bedrijven Investerings Zone, kortweg BIZ.

Bijna unaniem besluit

Na een helder betoog door de voorzitter van de ondernemersvereniging ORDS, Alex Meerdink en een presentatie door projectleider Ben Denekamp kon men een weloverwogen beslissing nemen. En bijna unaniem was men van mening het traject voort te zetten om zo het centrumgebied beter te positioneren.

Vast bedrag van €300,– per jaar

De ondernemers/winkeliers uit het gebied betalen een vast bedrag van 300 euro per jaar (betaling in 8 termijnen). Daarmee kan structureel het centrumgebied (winkelgebied Groenestraat en enkele delen van zijstraten met winkels/ondernemers) aangekleed worden en kunnen er activiteiten ontwikkeld worden,

Aantrekkelijker winkelgebied creëren

De aanwezige ondernemers zijn positief over de verdere ontwikkeling naar een BIZ-gebied. Achterliggende gedachte is onder andere het behoud van klanten, het verkrijgen van nieuwe klanten en een aantrekkelijker winkelgebied voor bezoekers/toeristen te creëren

Dit jaar nog stemmen

De BIZ garandeert dan voor de komende 5 jaar jaarlijkse bloemversiering, feestverlichting, en activiteiten kunnen worden uitgevoerd. De betreffende ondernemers worden nog dit jaar formeel uitgenodigd om te stemmen of men definitief een BIZ wil. Indien een meerderheid voor is kan het plan ter vaststelling worden voorgelegd aan de gemeenteraad en  gaat de BIZ in 2019 in.

Deze zomer was, en is, een deel van het centrum opgesierd met mooie bloemen in hanging-baskets, en tijdens de feestmaand zal dit gebied ook worden voorzien van feestverlichting. Dit dankzij een financiële bijdrage van een deel van de ondernemers. Bij de komst van een BIZ zal dit dus voor de komende jaren gewaarborgd zijn.

Lees ook: https://rheden.nieuws.nl/nieuws/124558/onderzoek-naar-haalbaarheid-biz-rheden-gestart/

ORDS

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen