Film “Lieve Mama” over een jonge mantelzorger

Foto: MVT Rheden-Rozendaal

DIEREN – Binnenkort op 10 november is het de landelijke Dag van de Mantelzorg. Veel mensen denken dan aan de mantelzorger in de traditionele zin, een ouder iemand die zorgt voor zijn of haar partner. Of volwassenen die zorgen voor hun ouders.

De stichting voor Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden en Rozendaal, heeft zich in samenwerking met Indigo in de afgelopen periode gericht op een meer onzichtbare groep binnen dit geheel: de jonge en jongvolwassen mantelzorger.

In het kader hiervan wordt er op donderdagmiddag  1 november om 14.00 uur in de filmzaal van zalencentrum Theothorne te Dieren een film vertoond over juist deze groep mantelzorgers.

“Lieve mama” is een film gemaakt door Sophie. Sophie heeft zelf de hoofdrol in de film waarin zij de onmacht en verantwoordelijkheid om voor haar moeder te zorgen indringend in beeld brengt. Nu probeert ze haar ervaringen te benutten om zich in te zetten voor gelijkgestemden. Na de film is er gelegenheid om met elkaar en de filmmaakster Sophie in gesprek te gaan.

De film is voor iedereen die het thema aanspreekt  en of op welke manier dan ook te maken heeft met het thema. Dat kan zijn vanuit je beroep in de hulpverlening, zorg of het onderwijs maar ook als vrijwilliger of gewoon als geïnteresseerde medemens.

Doel is om openheid te creëren rondom de problematiek van een zieke ouder en het effect daarvan op kinderen.

De toegang voor de film is gratis. In verband met de organisatie is het wel van belang om aan te melden bij MVT, via [email protected] of 026-3707070 of 06-11599078. Voor nadere informatie kunt u terecht bij Lidy Kelderman, coördinator MVT Rheden/Rozendaal

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden