Prachtig matineeconcert Dierens Harmonie orkest en Sempre Crescendo

LAAG-SOEREN – Zondagmiddag 28 oktober verzorgden de orkesten van het Dierens Harmonie Orkest en Sempre Crescendo, samen goed voor 240 jaar harmoniemuziek, een matineeconcert. Het concert vond plaats in een goed gevuld ‘t Sprengenhus te Laag-Soeren.

Muzikale leiding Sempre Crescendo door Rinie Plant en het Dierens Harmonie Orkest door Geert Jan Dijkerman.

Voor de pauze trapte DHO af met het gevoelige gospelnummer ”Great is thy Faithfulness”. In het klassieke werk  “Concertino Classico” speelde Ilse Plant de solo. Vervolgens verraste het het Dierens Harmonie Orkest de aanwezigen met het nummer “Rikudim”, 4 prachtig gespeelde folkdances uit Israel. De solo in “Spanisch Dance”, werd door saxofoniste Henriette Klarenbeek gespeeld.

Jubilarissen DHO

Tot grote verrassing van de aanwezigen werden twee muzikanten naar voren geroepen. Ton Haarbrink en Theo Elijzen werden toegesproken door de voorzitter Jan Willem Sonderlo van het het Dierens Harmonie Orkest. Ton werd gehuldigd voor zijn 40 jarige lidmaatschap en Theo voor zijn 50 jarige lidmaatschap. Beide muzikanten ontvingen een oorkonde en een insigne van de KNMO.

Na de pauze begon het harmonieorkest Sempre Crescendo uit Laag-Soeren met “The way you look tonight”  met een solo op tenor sax door Marina van Breda. Vervolgens verraste Sempre Crescendo de aanwezigen met een selectie van George Gerswin.

Daarna trakteerde Sempre Crescendo de aanwezigen op romantische muziek van o.a. George Michael (Careless Whisper).  De nummers “Killing me softly”  en “Natural Woman” werden met veel gevoel gespeeld.

In het prachtige laatste nummer “C Jam Blues” speelde Lieuwe Kool de  solo op schuiftrombone. Als toegift en afsluiting raakte het orkest met het nummer “Zij gelooft in mij” een gevoelige snaar bij het enthousiaste publiek.

Het was een prachtige en gezellige concertmiddag! Diverse muziekstijlen werden gepresenteerd variërend van wereldmuziek, klassiek, traditioneel, show- en concertmuziek van blues, pop en rock.

De samenwerking tussen de orkesten is zeker voor herhaling vatbaar!

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Kijk voor meer informatie op:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden