Sprankel Licht op zaterdag 3 november op begraafplaats Ellecom

Foto: Annemiek Hellings

ELLECOM – Voor de 4e keer organiseert het bestuur van Stichting tot beheer van de begraafplaats voor Ellecom en De Steeg deze sfeervolle herdenkingsbijeenkomst. Op zaterdag 3 november kunnen belangstellenden vanaf 16.45 uur op de begraafplaats aan de Zutphensestraatweg  terecht.

Dan is er mogelijkheid om de naam door te geven van degene die zij missen en willen herdenken. Vanaf 17.00 uur begint de herdenking.

De begraafplaats wordt verlicht met kaarsen, vuurkorven en fakkels. Naast het voorlezen van de namen klinken er gedichten en muziek, voorgedragen door Jan Eikelenboom, Erik Laarman en Barend van der Pol. Ook is er iets warms te drinken. Rond 18.00 uur wordt de herdenking afgesloten.

“Dat een naam nog eens mag klinken, ongeacht wanneer diegene is overleden, het kan zoveel betekenen voor mensen. Het is mooi om te zien wat er gebeurt tijdens Sprankel Licht. Sommige mensen zijn stil met hun eigen gedachten en herinneringen, terwijl andere mensen herinneringen delen en praten over degene die ze missen. En dat is goed, er zijn geen regels voor herdenken, ieder doet het op zijn eigen wijze.“ aldus Annemiek Hellings, initiatiefnemer van deze hedendaagse herdenkingsbijeenkomst. Zij wil het stokje graag overdragen aan een organisatietalent om volgend jaar de jubileum editie te organiseren.

U bent welkom op Sprankel Licht. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die iemand wil herdenken, al dan niet begraven op deze begraafplaats.

'
article
129418
De begraafplaats wordt verlicht met kaarsen, vuurkorven en fakkels
ELLECOM – Voor de 4e keer organiseert het bestuur van Stichting tot beheer van de
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/129418/sprankel-licht-op-zaterdag-3-november-op-begraafplaats-ellecom/
2018-11-01T22:20:46+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/11/01221918/Sprankel-Licht-Annemiek-Hellings.jpg
begraafplaats, Ellecom, rheden.nieuws.nl
Nieuws