Lezing over bijzondere beroemdheden, gezien door een medische bril

Foto: Ik buurt mee!

VELP – Woensdag 9 januari wordt de eerste Ik-buurt-mee! lezing van 2019 gehouden bij Boekhandel/Podium Jansen & de Feijter.

Is de ‘afwijking’ van bijzondere beroemdheden nu een bron voor creativiteit of een belemmering? Deze vraag fascineert de arts en oud-secretaris van de KNMG Theo van Berkestijn al sinds zijn jeugd. 9 januari schetst hij de levens van enkele groten der aarde, gezien door een medische bril.

Wat maakt dat zij uitzonderlijk presteerden? Afwijkend van ‘de norm’? Van Berkestijn vertelt over enkele grote componisten en uitvoerende musici, schilders, politieke en geestelijk wereldleiders, een architect en een toneelschrijver. Wie? Dat hoort u pas de avond zelf!

Theo van Berkestijn
Theo van Berkestijn is gepensioneerd arts en oud-secretaris-generaal van de KNMG. Zijn interesse voor pathografie begon toen hij van zijn ouders voor zijn tiende verjaardag een boek kreeg uit de serie ‘Jeugd en Muziek’. Het boek ging over het leven van Ludwig van Beethoven. Hoe kon iemand die doof is componist zijn?! Die vraag bleef hem bezig houden en vanaf het begin van zijn medische studie verzamelde hij alle literatuur over de ‘pathografie’.

Praktische info

  • 20.00 (inloop vanaf 19.30) tot 22.00 uur
  • Boekhandel/Podium Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 in Velp
  • Toegang: 5 euro per persoon (exclusief consumpties). Houders van een Gelrepas hebben gratis toegang.
  • Aanmelden is verplicht: lezingen.[email protected] (ook voor meer informatie)

Rondom de lezing is er voldoende tijd om nader met buurtgenoten kennis te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen