Voorleesfeestjes ‘Een huis voor Harry’ in de bibliotheek

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Van 23 januari t/m 2 februari 2019 vinden weer de Nationale Voorleesdagen plaats. Bibliotheek Veluwezoom nodigt alle peuters en hun (groot)ouders van harte uit deel te nemen aan een voorleesfeestje in de bibliotheek. Want voorlezen is niet alleen leuk en leerzaam voor jonge kinderen; het is echt een feest!

Een huis voor Harry

Tijdens de feestjes staat het Prentenboek van het Jaar, ‘Een huis voor Harry’, centraal. De voorleesfeestjes duren ongeveer 45 minuten. Deelname is gratis, maar de bibliotheek wil wel graag weten of je komt, en met hoeveel kinderen.

Aanmelden kan tot 15 januari 2019 via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda.

  • de Bibliotheek Dieren: woensdagochtend 23 januari
  • jeugdBibliotheek Rheden: donderdagochtend 24 januari
  • de Bibliotheek Velp: woensdagochtend 30 januari

Raadsleden lezen voor op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen

Naast de voorleesfeestjes in de bibliotheek besteden pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijven en peuterspeelzalen en enthousiaste voorleesvrijwilligers tijdens de campagne extra aandacht aan voorlezen. Zo lezen in de gemeente Rheden raadsleden Yola Hopmans en Magda Rook voor op de speelleergroep van de Holtbanck en Marron.

Voorsprong

Kinderen die regelmatig worden voorgelezen, ontwikkelen niet alleen een voorsprong in hun taalontwikkeling maar ook in hun cognitieve, sociaal-emotionele, lichamelijk en creatieve ontwikkeling. Voorlezen is dus niet alleen leuk en gezellig, het is ook heel nuttig en zorgt ervoor dat peuters later beter presteren in taal en rekenen.

Lees meer over de Nationale Voorleesdagen op www.bibliotheekveluwezoom.nl/nationalevoorleesdagen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen