Is de JOP in De Steeg een flop?

Foto: rheden.nieuws.nl

DE STEEG – Na jaren duimen draaien en verzoeken indienen, praten met de gemeente, kwam er september 2015 een grote wens uit van de Steegse jongeren. Ze kregen een JOP (een jongeren ontmoetingsplek)

De jongeren in het dorp misten namelijk een hangplek om samen te kunnen komen en waren al op vele andere plekken in het dorp weggestuurd door aanwonenden vanwege mogelijke ‘overlast’ of niet gewenst gebruik.

Uiteindelijk werd er toch een locatie gevonden naast het gemeentehuis en de gemeente realiseerde er een JOP, een prachtige ruimte met drie muren en een dak. Er kwamen stoelen in te staan, een bank van leer en uiteindelijk ook een voetbaltafel. Met weinig omwonenden een rustig plek waar eventuele overlast uit zou blijven en waar de jongeren ongestoord hun gang konden gaan.

JOP

De afvalbak bij de JOB werd geadopteerd en leeggemaakt door de jongeren. Al met al een een prachtig initiatief.

Nu, zo’n 3,5 jaar later heeft de JOP een troosteloos aanblik. De stoelen en bank hebben inmiddels gescheurde bekleding en de voetbaltafel ligt in stukken op de grond.

Of de huidige jeugd nog gebruik maakt van de JOP is niet met zekerheid te zeggen maar lekker zitten, is er met het huidige meubilair niet meer bij.

Lees ook:

Mochten er jongeren zijn die nog veelvuldig gebruik maken van de JOP dan hoort de redactie van rheden.nieuws.nl dat graag via: [email protected].

 

JOP

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden