FOTO’s: Ingebruikname JOP De Steeg

DE STEEG – Op donderdag 10 september opende rond half vier, wethouder Constans Pos, samen met een aantal jongeren uit De Steeg en betrokkenen de Jongeren Ontmoetingsplek (JOP). Hiermee ging een lang gekoesterde wens van de jongeren uit De Steeg in vervulling.

Jaren geleden hebben de jongeren uit De Steeg de gemeente gevraagd om een JOP. Samen met een jongerencoördinator en de jongeren en de gemeente is er gekeken naar een geschikte plek. Van de 7 locaties bleef er maar één locatie over.

Samen met de omwonenden is men in gesprek gegaan, uiteindelijk en met veel doorzettingsvermogen van iedereen, is het gelukt! De realisatie van de JOP naast het gemeentehuis is een feit. Vanaf 10 september hebben de Steegse jongeren hun eigen plek.

Met de jongeren was afgesproken om gedragsregels op te stellen voor het gebruik van de JOP: Geen harde muziek, geen alcohol, of gehang na 23:00 uur en geen rommel rond de hangplek. Hiervoor hebben de jongeren een prullenbak geadopteerd die zij zelf moeten leegmaken.

Wethouder Constans Pos gaf na zijn toespraak de sleutel van de prullenbak, ook plakte één van de jongeren een sticker op de prullebak met de tekst: “Deze prullebak wordt geleegd door de Steegse jongeren.”

Dat het zolang heeft moeten duren om deze plek voor de Steegse Jeugd te realiseren was geen onderwerp meer van gesprek, wethouder Pos zich daar liever niet over uit. Dat er een bijzondere hoeveelheid papierwerk aan te pas was gekomen werd duidelijk toen een gedeelte daarvan door de wethouder in brand gestoken werd in een vuurkorf.

Hierna was het tijd om te toosten op het nieuwe onderkomen voor de jeugd, met een glas frisdrank, een kopje koffie of thee. Er werd een mooie taart aangesneden waar iedereen een stukje van kreeg, voor de tekst schaamde de wethouder zich wel: “JOP 1990-2015”. Het plan was al ontstaan in 1990 maar is pas 25 jaar later gerealiseerd….

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

JOP De Steeg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen