Gratis cursus Digisterker in de Bibliotheek Dieren

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

DIEREN – De overheid doet steeds meer via internet en moedigt burgers aan om hier gebruik van te maken via hun DigiD. Het gebruiken van deze persoonlijke digitale sleutel van de overheid is echter voor veel mensen een probleem. Daarom biedt de Bibliotheek Dieren vanaf donderdagochtend 7 februari 2019 een vierdelige, gratis cursus Digisterker aan die je leert werken met de elektronische overheid.

Oefenen met DigiD

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur. Je leert stapsgewijs ervaring opdoen met het werken met de elektronische overheid. Aan bod komen onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken en vinden, inloggen op overheidswebsites van bijvoorbeeld de gemeente, het pensioenfonds, het UWV en de Belastingdienst. En je leert hoe je toeslagen aanvraagt of online een afspraak maakt. In een bijbehorend werkboek kun je de geboden informatie rustig nalezen en worden de voorbeelden stap-voor-stap uitgelegd.

Om te kunnen deelnemen aan de cursus moet je enige ervaring hebben met het werken met internet en kunnen omgaan met een toetsenbord en een muis.

Cursusdata en -tijden

  • donderdag 7 februari van 10.00 tot 12.00 uur (start)
  • donderdag 14 februari van 10.00 tot 12.00 uur
  • donderdag 21 februari van 10.00 tot 12.00 uur
  • donderdag 28 februari van 10.00 tot 12.00 uur

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie is beschikbaar op www.bibliotheekveluwezoom.nl/digisterker en via Alberdine Tesink, lees/mediacoach van de Bibliotheek Veluwezoom, tel. 06-10 23 94 93. Van te voren aanmelden is noodzakelijk.

Digisterker

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden