Skills Talents leerlingen in de race voor ticket bij Provincieteam ‘Gelderland Giants’

Foto: Marjanne Eikelboom

VELP – Maar liefst drie Skills wedstrijden organiseert Aeres VMBO Velp volgende week vrijdag, 25 januari tussen 17.00 en 19.30 uur. De teams strijden voor een plek binnen het provincieteam van Skills Talents.

Teamvakwedstrijden

De beroepsrichtingen Bloemwerk, Economie & Ondernemen en Tuinontwerp & Aanleg vinden bij Aeres Velp plaats tegelijkertijd met het Open Huis van de vmbo-afdeling. Maar liefst tien scholen uit Gelderland reizen af met hun driekoppige team voor de verschillende wedstrijden naar Velp-noord. De prijsuitreiking is om en nabij 19.30 uur.

Skills Talents groeit

De organisatie Skills Talents timmert aardig aan de weg in Nederland, steeds meer vmbo-scholen houden voorrondes in eigen school om het winnende team af te vaardigen naar de provinciale wedstrijden. 25 Januari komen er tien scholen naar Velp. Naast Aeres VMBO Velp en Nijkerk doen O.R.S. Lek en Linge uit Geldermalsen, van Lodesteincollege Barneveld, Helicon VMBO Kesteren en Nijmegen, Arentheem Leerpark Presikhaaf, De Meerwaarde Barneveld, Stedelijk Lyceum Zutphen en S.G. Marianum Groenlo mee voor een ticket van het Nederlands kampioenschap Skills Talents in Amsterdam. Voor de vmbo-leerlingen is het heel leerzaam, ze leren samenwerken en onder tijdsdruk de opdrachten af te krijgen.

Over Skills Talents

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden (10 onderdelen) voor laatstejaars vmbo’ers. Deelnemende leerlingen krijgen hier een podium om hun talenten te laten zien. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn ontwikkeld door docenten en sluiten daarom aan bij het lesprogramma. De vakwedstrijden worden georganiseerd door de stichting Skills Netherlands in samenwerking met mbo-scholen. Een vakkundige jury vanuit het beroepenveld beoordeelt. Overige informatie en de uitslagen zijn na de wedstrijden te vinden op www.skillstalents.nl.

Open Huis Aeres VMBO Velp

Gelijktijdig met de wedstrijden, die iedereen kan volgen, zijn de open dagen van Aeres VMBO Velp. Ouders, basisschoolleerlingen groep 8 en andere belangstellenden zijn van harte welkom op vrijdag 25 januari van 18.00 – 21.00 uur of zaterdag 26 januari van 10.00 -13.00 uur. Vrijdag overdag volgen de ingeschreven deelnemers minilessen om te ervaren hoe het werkt op het voorgezet onderwijs en welke vakken er gegeven worden.

Voor meer informatie:

Skills Talents: http://www.skillstalents.nl/is-skills-talents
Aeres VMBO Velp: www.aeresvmbo-velp.nl

Open Huis Aeres VMBO Velp:

Vrijdag 25 januari 18.00 – 21.00 uur en zaterdag 26 januari 10.00 – 13.00 uur. Aeres VMBO Velp,  Pinkenbergseweg 5f, 6880 AH, Velp. 088 – 020 52 00.

Meer foto’s vindt u op: https://www.facebook.com/aeres.velp/

(De foto’s zijn gemaakt door: Marjanne Eikelboom)

2018 Aeres team Bloemwerk aan het werk op de finale

 

'
article
133530
Skills Talents - koorts in Velp
VELP – Maar liefst drie Skills wedstrijden organiseert Aeres VMBO Velp volgende week vrijdag, 25
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/133530/skills-talents-leerlingen-in-de-race-voor-ticket-bij-provincieteam-gelderland-giants/
2019-01-19T10:45:06+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/01/19104316/2018-Bloemwedstrijd-Skills-voor-plaatsing-Provinciale-team-Marjanne-Eikelboom_InPixio.jpg
Aeres VMBO Velp, Beroepsrichtingen, Bloemwerk, Economie & Ondernemen, Open Huis, Provincieteam ‘Gelderland Giants’, rheden.nieuws.nl, Skills Talents, Teamvakwedstrijden, Tuinontwerp & Aanleg
Nieuws