De inbrekers sloegen geen ruitje in, braken geen deur of raam open…, maar verwijderden een heel achterraam

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Er wordt de laatste tijd regelmatig ingebroken in de woningen aan en ten zuiden van de Waterstraat, afgelopen nacht was het weer raak aan de Weteringstraat te Velp.

De inbrekers sloegen geen ruitje in, braken geen deur of raam open…, (hebben ze wel geprobeerd) maar verwijderden een heel achterraam en sloegen vervolgens toe. In dit geval was de inwoonster niet thuis, en bij thuiskomst heeft zij direct de politie gebeld die onderzoek heeft gedaan.

Blijkt dat het raam en het kozijn in kwestie kortgeleden door de aannemer is klaargemaakt om vervangen te worden. Hierdoor zaten de beschermende glaslatten maar met enkele schroeven vast waardoor de inbrekers het raam gemakkelijk konden verwijderen. Samen met de politie is het raam weer teruggeplaatst.

Maar liefst 280 (huur)woningen in deze wijk worden op dit moment door woningcoöperatie Vivare verbeterd, de daken worden geïsoleerd en er worden nieuwe pannen aangebracht. Tevens worden alle kozijnen vervangen en krijgen de bewoners HR++ glas. Ook worden de buitendeuren en sloten vernieuwd.

Bewoners uit de wijk hebben sterk de indruk dat er de afgelopen maanden steeds meer woninginbraken plaatsvinden. Heeft u in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 januari iets verdachts gezien of gehoord in of in de omgeving van de Weteringstraat te Velp? Beld dan met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden