Wel of geen glasvezel voor particulieren in Velp?

Foto: Pixabay

VELP – Al vanaf 2015 is Pauline Luteijn, inwoonster van Velp, bezig met het vraagstuk ‘Wel of geen glasvezel voor particulieren in Velp?’

Ze heeft er zelfs een Facebookpagina voor opgezet en heeft al heel wat contact gehad met de gemeente Rheden en diverse organisaties die glasvezel aanleggen voor particulieren.

In Dieren en Rheden is het inmiddels mogelijk en ook in de buitengebieden van de rest van de gemeente wordt op dit moment op aanvraag glasvezel aangelegd voor bedrijven en particulieren.

Helaas is het in Velp als particulier, (nog) niet mogelijk. Organisaties als Reggefiber, KPN en Ziggo gaan er vanuit dat er geen meerderheid aan huishoudens in Velp is die glasvezel in huis willen hebben, echter is er ook nog nooit een fatsoenlijk onderzoek gedaan waaruit zou moeten blijken dat dit ook daadwerkelijk het geval is.

Aan de posts en uit reacties daarop, te zien op de Facebookpagina “Glasvezel in Velp, wie heeft interesse” blijkt dat er toch van veel kanten interesse is, maar de organisaties er (nog) gewoon geen brood in zien. Wellicht is het voor de organisaties nu toch duidelijk dat er zeker voldoende huishoudens zijn die een glasvezelaansluiting willen en heeft het zin voor hen om daar eens onderzoek naar te doen.

Op 10 januari 2019 had Pauline nog contact:

Contact gehad met reggefiber. Duidelijk is nu dat zij besluiten of wijken/dorpen aangesloten worden. Velp staat voorlopig zeker niet op de planning. Zij bepalen voorrangsgebieden. Op basis van of het rendabel is. Wijken die duur zijn om aan te leggen hebben geen prioriteit.

Ik heb Ziggo gebeld op aanraden van reggefiber. Ziggo heeft tot in de kasten glasvezel liggen. De signalen worden alleen op coax doorgestuurd naar de huizen. In de toekomst gaat Ziggo ook glasvezel doen maar dat is nu nog niet aan de orde omdat Ziggo via de coax-kabel’s heel hoge snelheden aankan.

Voor nu denk ik dat we geen kant op kunnen…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen