Traverse zuidzijde Dieren klaar en feestelijk geopend!

DIEREN – Het heeft lang geduurd maar zaterdag 16 februari 2019 kon dan eindelijk gevierd worden dat in inrichting aan de zuidzijde bij station Dieren af is. De werkzaamheden aan de noordzijde hebben vertraging opgelopen, maar men hoopt dat de bouw van de spooronderdoorgang aan de Kanaalweg, in maart 2020 klaar is.

De belangstelling voor de feestelijkheden op het stationsplein was groot. Om 13.30 uur verrichtte gedeputeerde Conny Bieze van provincie Gelderland samen met burgemeester Carol van Eert van een officiële handeling. Zij sneden een taart aan in de vorm van een tunnelbak.

Wencel Maresch, journalist bij de Regiobode en schrijver, volgde het project Traverse van 1998 tot 2018 deels door zijn grootte belangstelling voor het “Hart“ van Dieren en voor de lokale geschiedenis van Dieren. Hij verwerkte dat in het boek “Dwars door Dieren“  Hij bood een exemplaar aan Conny Bieze gedeputeerde van Gelderland. Hierna was de prijsuitreiking van de kleurplaatwedstrijd. Vier winnende kinderen ontvingen toegangskaartjes voor het hele gezin voor Burger’s Zoo, deze kregen ze uitgereikt door Conny Bieze.

Veel bezoekers genoten van het mooie weer, de muziek, hapjes & drankjes en diverse activiteiten voor jong en oud. De jongste gasten konden schatgraven, in de zweefmolen en genieten van een springkussen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Lees ook:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden