Boekenweek: Meet & greet met Roos Schlikker in de Bibliotheek Dieren

Foto: Roos Schlikker

DIEREN – Van 23 t/m 31 maart is er in de regio Veluwezoom van alles te doen rond de Boekenweek.

De Bibliotheek Veluwezoom, boekhandel Meijer & Siegers uit Oosterbeek, boekhandel Jansen & de Feijter uit Velp, The Read Shop Dieren en Filmhuis Dieren hebben een gezamenlijk programma samengesteld rond het thema van de Boekenweek ‘De moeder de vrouw’. Zondagmiddag 24 maart bijt Roos Schlikker het spits af met een ‘meet & greet’ in de Bibliotheek Dieren, over haar boek ‘Moeder van glas’.

Roos Schlikker is bekend van haar boeken ‘Het eerste miljoen is het moeilijkst’ (2008), ‘Ik wens je het onmogelijke’ (2012) en het opvoedboek ‘Van achter het behang tot over je oren’ (2015).  Ze is regelmatig te gast als tafeldame in ‘De Wereld Draait Door’ en nam in 2017 deel aan ‘Wie is de Mol?’. In 2018 schreef ze ‘Moeder van glas’, over haar manisch depressieve moeder.

Moeder van glas

De moeder van Roos Schlikker heeft een bipolaire stoornis. Welke invloed heeft dat op je jeugd? Als je een moeder hebt van wie op het ene moment alles mag en niets te gek is, en die op een ander moment zo diep in de put kan zitten dat alles zwart en zwaar is. Roos vertelt op haar eigen wijze het verhaal over haar jeugd, het leven met een ‘moeder van glas’, zoals ze dat zelf omschrijft. Moeder en dochter zijn door hun kwetsbaarheid tegelijkertijd ijzersterk.

Toegangskaarten

De ‘meet & greet’ met Roos Schlikker is op zondag 24 maart van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Dieren, Wilhelminaweg 30. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Dieren en viawww.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda. Kosten: € 5,00 voor leden van de bibliotheek en € 7,50 voor niet-leden.

Meer over de Boekenweek en het programma

De Boekenweek is hét literaire hoogtepunt van het jaar voor boekhandels, bibliotheken en culturele podia. Aan de hand van een thema wordt de aandacht gevestigd op een bepaald segment en nieuwe uitgaven van het boekenaanbod, trekken Boekenweekauteurs door het land en worden vele activiteiten georganiseerd. In de regio Veluwezoom staan naast Roos Schlikker op het programma: een interview met Jessica van Geel, een lezing van Cornald Maas en de films ‘Roma’ en ‘Mary Queen of Scots’.

Kijk voor meer informatie op: www.bibliotheekveluwezoom.nl/boekenweek

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden