Rhedens Dorpsbelang heeft lammeren Saar-Juliette, Alphons, Lambert en Toon geadopteerd

RHEDEN – Belangenvereniging Rhedens Dorpsbelang adopteerde net als vorig jaar weer vier lammeren van de Rhedense Schaapskudde. Deze keer was op speciaal verzoek ook burgemeester Carol van Eert uitgenodigd om een lammetje uit te kiezen en een naam te geven.

Na een welkomstwoord van de afscheid nemende voorzitter Fons Rengers richting alle aanwezigen en in het bijzonder burgemeester Carol van Eert en herderin Cynthia Berendsen, benadrukte de heer Rengers nog maar eens het belang van het in stand houden van de schaapskudde, zodat ook onze kleinkinderen nog kunnen genieten van de kudde. Maar wat ook de zorg dat de heide open blijft door de grazende schapen, en zo de natuur in stand gehouden wordt. Ook zorg dit ervoor dat het dorp Rheden goed op de kaart word gezet voor het toerisme en daar profiteren de winkeliers ook weer van.

Daarna nam herderin Cynthia Berendsen het woord en werden de aanwezigen uitgenodigd om naar de schaapskooi te komen. “Wij hebben een aantal schapen met hun lammeren binnen in de stal gezet, de regen van de afgelopen week heeft van de weide één grote modderpoel gemaakt. Ik nodig jullie uit om mee te gaan om daar een lammetje uit te zoeken. Ook al is het nu gelukkig droog geworden,” lachte Cynthia.

(Tekst gaat verder onder de foto)

De namen van de vier lammeren zijn geworden; Saar-Juliette, Alphons, Lambert en de burgemeester koos Toon.

Dankzij Stichting Rhedense Schaapskudde wordt de schaapskudde en daarmee het Veluwse Heideschaap in stand gehouden. Welke Rhedenaar is niet opgegroeid met het jaarlijks Schaapscheerdersfeest? En Lammetjesdag. Daarom spraken ook Carol van Eert en de nieuwe voorzitter Jan Frank Mars het belang van het instandhouden van de kudde uit, en men beloofde volgend jaar weer naar de schaapskooi te komen om één of meerdere lammeren te adopteren.

Hierna was het tijd voor beschuit met muisjes en een heerlijke warme kop koffie, waarna eenieder tevreden huiswaarts keerde.

Bent u ook geïnteresseerd om de Rhedense Schaapskudde te bezoeken of wilt u zelf een lammetje adopteren? Dat kan! De jaarlijkse Lammetjesdag is op zondag 31 maart 2019. Het adopteren van een lammetje kost Euro 25,00. Je ontvangt dan een geboortekaartje met de door jou gekozen naam. Voor meer informatie zie: https://schaapskudde.nl/lammetjesdag en https://rheden.nieuws.nl/nieuws/134985/adopteer-een-lammetje-bij-de-rhedense-schaapskudde-2/.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen