Ik Buurt Mee!-keet toert met ‘Operatie Steenbreek’ door Velp-Zuid

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Komende weken zal de ‘Ik Buurt Mee!’-keet een rondgang maken door Oud Velp-Zuid om mensen te informeren en enthousiaste te maken voor het project ‘Operatie Steenbreek’ van gemeente Rheden.

Operatie Steenbreek: Stenen eruit, groen erin!

Operatie Steenbreek is van origine een landelijke campagne die groene tuinen wil bevorderen. Gemeente Rheden heeft deze actie overgenomen en maakt nu in Oud Velp-Zuid een start met deze actie aangezien Oud Velp-Zuid een gedeelte is van gemeente Rheden waar van oudsher veel verharding te vinden is. Bewoners van de gehele gemeente Rheden kunnen een aanvraag indienen om hieraan mee te doen. Bewoners dienen zelf de stenen uit hun tuin te halen en de gemeente voert ze af. In ruil daarvoor krijgen zij gratis planten en goede grond om hun tuin te vergroenen.

Donderdag 21 maart was de eerste bijeenkomst op een parkeerplaats in de Looierstraat in Oud Velp-Zuid. Medewerkers van gemeente Rheden, waaronder Wethouder Doris Klomberg en enkele buurtcontactpersonen van het Burennetwerk Oud Velp-Zuid en studenten van Van Hall Larenstein waren aanwezig om buurtbewoners te ontvangen en van extra informatie te voorzien.

Doris Klomberg:

“Een groene tuin zorgt voor meer koelte in de zomer, minder droogte, minder fijnstof en meer soorten planten en dieren, bovendien is het prettiger wonen in een groene omgeving. Een ander doel is om mensen bij elkaar te brengen waarbij zij samen aan de slag gaan en gezamenlijk een plan maken om de tuinen en straten groener en mooier te maken. Een zeer belangrijk punt is ook dat regenwater gemakkelijker de grond in verdwijnt, waardoor er minder wateroverlast plaats zal vinden.”

Bij de Keet:

Bij de keet is heel veel informatie te krijgen bijvoorbeeld over de keuzes die men kan maken wat betreft plantensoorten, ideeën om een tuin of oprit aan te pakken. Het gebruik van infiltratiebuizen en het creëren van een groen dak. Er zijn folders, flyers, zakjes met zaden beschikbaar en een medewerker informeert u graag over alle opties.

De Keet staat op komende donderdagen 16.00 uur tot 20.00 uur op de volgende locaties:

  • 28 maart in de Schoolstraat
  • 4 april in de Van Heeckerenstraat
  • 11 april De Straatweiden
  • 18 april Elzenstraat
  • 25 april Dr. Schaepmanstraat
  • 2 mei Hugo de Grootstraat
  • 9 mei Kerkallee
  • 16 mei Rijnstraat

Kijk voor meer informatie ook op:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen