Dierense Accordeonvereniging Aeolus krijgt Koninklijke Erepenning

DIEREN – Op zaterdag 23 maart om 20.00 uur reikte burgemeester Carol van Eert, een Koninklijke Erepenning uit aan voorzitter Annet Tijmes van de Dierense Accordeonvereniging Aeolus. De uitreiking vond plaats voorafgaand aan het Voorjaarsconcert in Zalencentrum Theothorne in Dieren.

De vereniging is er trots

Accordeonvereniging Aeolus bestaat uit twee orkesten met in totaal 20 enthousiaste leden en elk voorjaar geeft Aeolus een concert in Zalencentrum Theothorne. Ook is er in het najaar altijd een koffieconcert in het dorpshuis in Spankeren waar de vereniging ook repeteert. Beide concerten zijn gratis zodat het voor iedereen makkelijk is om het concert te bezoeken. In het jubileumjaar zijn er optredens geweest bij verschillende verzorgingstehuizen in de gemeente om bewoners een gezellige muzikale avond te bezorgen. De vereniging is er trots op dat zij 50 jaar bestaan en nog steeds gezelligheid biedt aan veel mensen.

Meer dan 50 jaar

Accordeonvereniging Aeolus is opgericht op 24 oktober 1968 en bestaat dus nu meer dan 50 jaar. In de beginjaren groeide de vereniging hard en waren er drie orkesten: het C-orkest (opstaporkest), het B-orkest voor gevorderde accordeonisten en het A-orkest. Lange tijd werd er jaarlijks een concert gegeven in voormalig Zalencentrum De Klok in Dieren en werd er gerepeteerd in ‘Het gebouwtje’ aan de Wilhelminaweg in Dieren.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen of aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. De Erepenning wordt alleen verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen