Groei & Bloei Veluwezoom viert het voorjaar

Tuin familie Mäkel Eerbeek
Foto: Groei & Bloei Veluwezoom

EERBEEK – Op zondag 14 april is de tuin van de familie Mäkel aan de Charlotte van Bourbonlaan 24 te Eerbeek van 12:00 tot 16:00 uur te bezoeken. Door het zachte weer van de laatste tijd is de natuur enkele weken vooruit. In de tuin van Gerrit en Tineke Mäkel is de bloei van de vele sneeuwklokjes alweer achter de rug, maar wat zijn al die bloeiende sneeuwklokjes een feest en een geweldige voedingsbron voor de bijen geweest!

Lekker veel en alles door elkaar

In de tuin gaat de bloei van andere planten op dezelfde plek gewoon door. Bloembollen kunnen nu eenmaal heel gemakkelijk door de vaste planten heen groeien. Lekker veel en alles door elkaar laten groeien is het motto van de familie Mäkel. Krokussen, narcissen, scilla’s, corydalis, longkruid, helleborus en hondstand volgen en een deel is alweer uitgebloeid. De eerste magnolia’s staan in bloei en als de strenge nachtvorst wegblijft, dan zullen de licht gele magnolia’s zondag 14 april in bloei staan.

Wilde bijen zijn topbestuivers

Het is bekend dat het slecht gaat met de bijen in ons land, maar in deze tuin hebben ze het goed. Er is aan nestgelegenheid voor de wilde bijen gedacht en wilde bijen zijn de topbestuivers. Reeën zijn vaste bezoekers in de tuin. Ja, ze eten veel op, maar er blijft ook veel over. Door ervaring wijs geworden weten de bewoners nu onderhand wel wat reeën lekker vinden. Daar wordt geen probleem van gemaakt. Leven en laten leven!

U wordt van harte uitgenodigd om het voorjaar mee te vieren. Entree is gratis.

Kijk voor meer informatie ook op https://veluwezoom.groei.nl/

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden