Orkest de Ereprijs speelt composities leerlingen Het Rhedens Rozendaal

Foto: Het Rhedens Dieren

ROZENDAAL – Dertien bovenbouwleerlingen van Het Rhedens Rozendaal hebben voor het examenvak muziek diverse composities geschreven. Vrijdag 12 april wordt het project afgerond met een fantastisch concert.

De door de leerlingen geschreven composities worden dan uitgevoerd door Orkest de Ereprijs, onder leiding van Wim Boerman.

Vijftienkoppig Orkest de Ereprijs heeft onder meer naam gemaakt door eigentijdse composities van jonge componisten uit te voeren. Dit soort projecten doen zij op diverse middelbare scholen in Nederland en Duitsland. Voor de leerling is het een onvergetelijke ervaring om een orkest ‘zijn’ stuk te horen spelen.

Het is de vierde keer dat dit project op Het Rhedens Rozendaal wordt uitgevoerd. Het project is opgestart met een demonstratieconcert in Apeldoorn. De leerlingen kregen ook begeleiding van een componist in opleiding Matthijs Naylor (ArtEZ Zwolle). Speciaal daarvoor bezochten zij hem een dag op het conservatorium in Zwolle. De composities zijn gemaakt met behulp van een computerprogramma. De muziek wordt tot leven gebracht door Orkest de Ereprijs.

Het concert vindt plaats in de aula van Het Rhedens Rozendaal aan de Kleiberglaan 1. Het begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

School voor iedereen

Het Rhedens is een algemeen bijzondere scholengemeenschap voor iedereen. Het doel van ons onderwijs is leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op het vervolgonderwijs, de arbeidsmarkt en de samenleving, én bijdragen aan hun persoonlijke vorming. Alleen een diploma halen vinden we niet genoeg. We willen dat de leerling zijn talenten maximaal ontplooit en zich ontwikkelt tot een betrokken, sociale en zelfbewuste deelnemer aan de samenleving. Daarom is ons motto ‘leren, ontplooien, samenleven’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen