Rhedelijk Cultureel gaat de schouwburg in!

Foto: Rhedelijk Cultureel

DIEREN – Het is zover: Rhedelijk Cultureel gaat de schouwburg in! Dat doet zij op zaterdag 8 juni waar een mooi programma vol theater en muziek voor jong en oud te bekijken en beluisteren is.

Rhedelijke klassiekers

Onder de titel ‘Rhedelijke klassiekers’ brengt Rhedelijk Cultureel een vol programma met allerlei klassieke werken. Een programma dat voor jong en oud geschikt is. Op zaterdag 8 juni tussen 13.00 uur en 18.00 uur staan 40 jonge acteurs op het toneel van schouwburg Theothorne! Deze deelnemers spelen onder andere de musicalvoorstellingen ‘Alice in Wonderland’ en ‘De Sneeuwkoningin’. De montagevoorstelling ‘Waarom!?’ zal op ludieke wijze over de dagelijkse stomme dingen gaan.

Verschillende muzikale optredens van klassiek jong talent zijn ook te zien tijdens een ‘Schubertiade’. Vorige jaar liet Rhedelijk Cultureel al meerdere keren van zich horen door klasssiek talent te coachen en een bijzonder podium te bieden. Dit jaar zet zij dit voort en zullen deelnemers van vorig jaar opnieuw van zich laten horen. Een divers klassiek programma voor jong en oud!

Muziekleerlingen van de muziekschool en hun docenten laten horen wat er in een seizoen lesgeven allemaal mogelijk is op verschillende instrumenten tijdens een leerlingenconcert.  De docenten zelf doen ook mee! Speciaal voor de gelegenheid vormen zij een docentenband en hebben ze klassiekers uit de ‘60’s en ‘70’s ingestudeerd.

Nacht van het verhaal

De avond ervoor, tijdens de ‘Nacht van het verhaal’, laten acteurs van Rhedelijk Cultureel op een theatrale wijze van zich horen door verhalen uit de Rhedense geschiedenis nieuw leven in te blazen. In samenwerking met Dorpskerk Rheden (groep Vorming en toerusting) wordt er in de Dorpskerk een mooie avond vol met verhalen georganiseerd. Rhedelijk Cultureel draagt bij met verhalen over onvergetelijke historische gebeurtenissen uit Rheden die in een humoristisch en soms ontroerend jasje zijn gestoken.

De verhalenvertellers zijn ook op 8 juni nog te zien in schouwburg Theothorne.

Kennismaken met Rhedelijk Cultureel?

Op zaterdag 8 juni, tussen 13.00 uur en 18.00 uur, is iedereen van harte welkom om eens te komen kijken wat er bij Rhedelijk Cultureel allemaal gebeurt. Een vol en divers programma is te bezoeken.  Ook zijn de docenten aanwezig om geïnteresseerden informatie te geven over de lessen die in het seizoen 2019 -2020 gepland staan.

Wil jij erbij zijn?

Kaartjes voor de voorstellingen (je koopt meteen een passe-partout voor alle optredens) zijn tegen een kleine prijs te reserveren op de website. Informatie over het programma en de kaartverkoop kan iedereen vinden op: https://www.rhedelijkcultureel.nl/les/rhedelijke-klassiekers/

De toegang op vrijdag 7 juni tijdens de ‘Nacht van het verhaal’ in de dorpskerk van Rheden is gratis! https://rheden.nieuws.nl/nieuws/140555/nacht-van-het-verhaal-in-de-dorpskerk-te-rheden/

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden