Café-Partycentrum “Ons Huis” in andere handen

RHEDEN – Op 15 mei hebben Harry Brouwer en zijn vrouw Arma Café-Partycentrum “Ons Huis”, de welbekende horecagelegenheid in Rheden, overgedragen aan hun zoon Nico, die de zaak samen gaat runnen met zijn vriendin Dena Manickchand.

Opening

“Ons Huis” is sinds 2000 in bezit van de familie Brouwer en heeft sindsdien een complete metamorfose ondergaan. Na een korte periode gesloten te zijn geweest, werd het op Hemelvaartsdag van het jaar 2000, de zaak geopend. ’s Morgens om 7.00 uur waren de eerste gasten er al en toen had men een probleempje want de tankwagen met bier kwam pas om 7.45 uur. Maar zoals altijd was daar ook een oplossing voor. Later op de dag was er nog een bijzondere gebeurtenis toen leden van het “Rhedens Fanfare Corps” en van “de IJsselband” gezamenlijk een serenade kwamen brengen.

Verbouwing

Om de zaak toekomstbestendig te maken werd in 2001 de zaal verbouwd en uitgebreid en werd in 2002 het café totaal verbouwd. Geheel volgens ontwerp van een architect van Heineken en uitgevoerd door lokale ondernemers. Het geheel werd officieel geopend in mei 2003 door toenmalig burgemeester Ties Koek en wethouder Ap Lammers.

(Tekst gaat verder onder de foto)

 

Meegroeien

Volgens Harry is er de afgelopen bijna 20 jaar veel veranderd in de horeca, er wordt bijna niet meer getrouwd dus bruiloften; de zogenaamde lange tafels, arm in arm feesten zijn er bijna niet meer. Dus moet je mee gaan in de veranderingen en dat heeft men gedaan, door het geheel volgens eigen ontwerp maken van een verplaatsbare wand in de zaal. Hierdoor kan men voor elk gezelschap hoe groot of klein ook een mooie knusse entourage maken. Ook de tijdstippen voor het geven van een feestje zijn in de loop van de jaren veranderd. Waren het vroeger vooral avondfeesten tegenwoordig kiest met veel meer voor de late namiddag overlopend in de vroege avond.

Vergaderen

De mobiele wand zorgt er ook voor dat de zaal geschikt kan worden gemaakt voor verschillende vergaderarrangementen voor bedrijven en instellingen en daar wordt goed gebruik van gemaakt.

Voorlopig weinig veranderingen, de formule is goed!

De formule is nu goed, dus Nico is niet van plan op korte termijn hier grote veranderingen in aan te brengen. Voorlopig blijft de koers gelijk met bijsturing waar nodig. Dana heeft wel plannen om voor de toekomst wat meer in te zetten op themafeesten maar dat staat vanwege een vervelende schouderoperatie voorlopig op een wat lager pitje.

110 jaar “Ons Huis”

In het najaar zal er extra aandacht worden geschonken aan 110 jaar “Ons Huis”. Binnenkort zal er nog een welkomstborrel zijn om de overname te vieren. Met dank aan Harry en Arma voor een paar decennia inzet en veel succes voor Nico en Dana met “Team Ons Huis”. Dat laatste wil Nico graag benadrukken, het samen doen als Team!

(Foto’s: rheden.nieuws.nl, klik op de bovenste foto voor meer foto’s)

Kijk voor meer informatie op: https://onshuisrheden.nl/

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden