JO13-1 van vv Dieren pakt titel in hoofdklasse

Foto: vv Dieren

DIEREN – De JO13-1 van vv Dieren is voor het eerst in de geschiedenis kampioen van de hoofdklasse. SC Bemmel JO13-1 werd zaterdag op sportpark Ressen in Bemmel met 3-0 verslagen.

Voor het team van trainer Wybren Kalsbeek en assistenten Remco Gerritsen en Reinier Koenders is het kampioenschap de ultieme beloning voor jarenlang hard werken. De afgelopen jaren werd de ploeg vaak tweede in de competitie, lukte het steeds net niet. Nu was het dan wel raak, al bleef het tot de allerlaatste speeldag spannend. “We hebben erg goede wedstrijden afgewisseld met iets mindere duels. Maar de ploeg die aan het einde bovenaan staat, is in mijn ogen altijd de terechte kampioen”, vertelde een trotse Kalsbeek.

Grote man in de laatste wedstrijd was Mehmet Bulut, die tweemaal scoorde. Aanvoerder Jim Assink tekende voor het derde doelpunt. SVD Barneveld eindigde op twee punten achter vv Dieren, SC Bemmel werd derde. De Dierenaren lieten ook  andere grote clubs als het Nijmeegse Orion en het Arnhemse VDZ ruim achter zich.

Na het laatste fluitsignaal gingen de handen omhoog, was er kinderchampagne en een mooie beker, die van hand tot hand ging. Complimenten gingen uit naar het sterke SC Bemmel, dat de huid duur verkocht maar een sportief verliezer bleek. Eenmaal in Dieren werden de mannetjes verrast met friet, frisdrank en een rondrit door Dieren.

(Tekst gaat verder onder de foto)

JO13-1 Kampioen

“Ja, dat is een goed stel hoor”, zei televisiecommentator Theo Reitsma in 1988. Het Nederlands voetbalelftal was net Europees kampioen geworden na een 2-0 zege op de Sovjet-Unie in de finale.  Een goed stel, dat geldt zeker ook voor Kalsbeek en zijn mannen. Een groep jongens die, net als het Oranje in 1988, over specifieke kwaliteiten beschikt: scorend vermogen voorin, een hardwerkend en creatief middenveld en een aantal slopers achterin. En, wellicht het allerbelangrijkste: een goede doelman. “Er was een klik, alles klopte dit seizoen. Dat heb je nodig om op hoog niveau te kunnen presteren. Ik ben heel trots op de jongens”, meldde assistent-trainer en vaste grensrechter Koenders.

Een toetje volgt nog. JO13-1 sluit het seizoen af met deelname aan een groot meerdaags toernooi in Venray. Daarna is het echt afgelopen voor de mannen van Kalsbeek, die zelf komend seizoen het oudste jeugdteam van vv Dieren onder zijn hoede neemt: JO19-1.

De mannen die dit jaar geschiedenis schreven voor de fusieclub uit 2012? Hier komen ze, in willekeurige volgorde: Pelle Verijzer, Tim Vesterink, Robin de Boer, Dennis Hillen, Luuk Salemink, Kaj van de Pol, Lars Koenders, Mats Roelofs, Jim Assink, Mees Gerritsen, Florian Beltman, Jihandro Koroma, Mehmet Bulut, Milan Hofmeijer, Enzo Lommen en David Spohr. Onthoud deze namen. Daar gaat vv Dieren nog heel veel plezier aan beleven.

JO13-1 Kampioen

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden