Optreden vrouwenkoor Lief & Leed en Rolling Home in Ellecom

ELLECOM – Het Ellecomse vrouwenkoor Lief & Leed trad, met een nieuw repertoire én nieuwe dirigent, op 26 mei op in de dorpskerk te Ellecom.

Ode aan de vrouw

Het concert had als titel ‘Ode aan de vrouw’ en bestond voornamelijk uit Engelstalige liedjes waarmee de vrouw een uurtje in het muzikale zonlicht werd gezet. De muzikale leiding was in handen van dirigent Marije Heemskerk en pianist Hans Grotenberg.

Het Ellecomse mannenkoor Rolling Home, onder leiding van Sjaak Leenders, verzorgde in het thema ‘Ode aan de Vrouw’ een gastoptreden.  Maud Lok, dochter van één van de koorleden, speelde een Saxofoonsolo.

Zangkoor Lief & Leed

Zangkoor Lief & Leed is op 9-9-1999 opgericht en vierde met dit concert het eerste festijn ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan. Het koor begon omdat een aantal vrouwen uit Ellecom het leuk leek om gezellig met elkaar te zingen. Het leuk zingen met elkaar en de gezelligheid staan nog steeds bovenaan, maar het niveau van zingen is wel veranderd in de loop der jaren. Ook komen niet alle 30 leden meer uit Ellecom en treden steeds vaker vrouwen uit omliggende dorpen toe.

De Ellecomse dorpskerk was open vanaf 15.00 uur en kleurrijk versierd en aangekleed met schilderijen van dorpsgenote Dedy Hanssen. Het concert werd druk bezocht, de kerk zat bijna geheel vol.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden