LandGOEDfestival in de tuinen van Landgoed Middachten

Foto: Anke Opdam

DE STEEG – Voorstellingen van Muziektheater De Plaats, de kasteeltuin aangekleed met kunstvoorwerpen, figuranten, acteurs en muzikanten die je meenemen in een andere wereld. Of gewoon op strandstoelen relaxen, reuzenbellen blazen en bootjes maken voor op het water. En tussendoor iets drinken of eten bij de horeca.

LandGOEDfestival

Dit is slechts een greep uit de activiteiten die plaatsvinden tijdens het LandGOEDfestival dat van vrijdag 14 t/m zondag 16 juni 2019 te gast is in de tuinen van Landgoed Middachten in De Steeg nabij Arnhem.

Muziektheater De Plaats

De basis van het LandGOEDfestival is een voorstelling van Muziektheater De Plaats uit Arnhem, met als titel ‘Gedroomd Land’. Het is een avontuurlijk drieluik voor jong én oud en gaat vooral over de band en het contact tussen de adel en het gewone volk. Tijdens de voorstelling wordt het publiek meegenomen naar drie verschillende locaties op Middachten; de laan, het groene theater en het voorplein van het kasteel. Bij de optredens speelt een acteursensemble, een koor en een orkest uit de omgeving mee. Dit zijn Kamerkoor Canzonet, Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren, Rhedens Fanfare Corps en acteurs van Theatergezelschap Troep. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar.

Programma Cultuurbedrijf RIQQ

Cultuurbedrijf RIQQ heeft rond de voorstelling van Muziektheater De Plaats een programma ontwikkeld voor jong en oud, dat ook toegankelijk is voor diegenen die niet naar De Plaats gaan. De tuinen van Middachten worden door RIQQ omgedoopt tot een kunsttuin. Er is van alles te zien en te beleven. Verschillende kunstenaars uit de regio, waaronder theatermakers, muzikanten en voordrachtskunstenaars, laten de verbeelding spreken. De acts vormen samen een puzzel, die door de bezoekers aan de hand van uiteenlopende aanwijzingen opgelost kan worden. Op de zaterdag- en zondagmiddag is er een speciaal kinderprogramma.

LandGOEDfestival

Het LandGOEDfestival is een reizend festival. Middachten is slechts één van de locaties. De andere plekken in 2019 zijn de Lage Oorsprong in Oosterbeek, Kasteel Rosendael in Rozendaal, Kasteel Zypendaal in Arnhem en het Belmonte Arboretum in Wageningen. Het Landgoedfestival is een initiatief van vijf gemeenten binnen het Gelders Arcadië: Rheden, Arnhem, Rozendaal, Renkum en Wageningen. Gelders Arcadië is de verzamelnaam voor het gebied, dat zo’n honderd landgoederen en buitenplaatsen telt. Met het festival willen de gemeenten de vele landgoederen en buitenplaatsen op de Veluwezoom onder de aandacht brengen.

Praktische informatie

  • Vrijdag 14 juni, Horeca open: 18.00 – 22.00 uur, Programma RIQQ: 19.00 – 21.00 uur, Programma De Plaats: 19.30 – 21.30 uur.
  • Zaterdag 15 juni, Horeca open: 14.00 – 22.00 uur, Programma RIQQ: 15.00 – 17.00 uur en 19.00-21.00 uur,  Programma De Plaats: 15.30-17.30 uur en  19.30 – 21.30 uur.
  • Zondag 16 juni, Horeca open: 13.00 – 17.00 uur, Programma RIQQ: 13.30 – 15.30 uur, Programma De Plaats: 14.00 – 16.00 uur.
  • Entree – De entree tot het landGOEDfestival is gratis. Voorstelling Muziektheater De Plaats: € 10,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 5,00 p.p. Reserveren voor Muziektheater De Plaats is noodzakelijk via www.theaterdeplaats.nl.
  • Parkeren – Op de kasteelweide van Middachten, Landgoed Middachten 3, 6994 JC De Steeg. Er kan niet worden geparkeerd op de reguliere parkeerplaats aan de Smidsallee. Parkeren kost € 3,00 per auto.Openbaar vervoer: Breng lijn 43, vanaf NS Arnhem, Dieren of Rheden.
  • Toegankelijkheid – De tuinen zijn toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. Honden zijn niet toegestaan.
  • Informatie – www.middachten.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden