Alpe d’HuZes voor Team PA voor de negende keer een groot succes!

Foto: Team PA

RHEDEN – Vorige week donderdag heeft Team PA uit Rheden voor de negende keer deelgenomen aan het befaamde evenement Alpe d’HuZes. De veertien teamleden kijken terug op een zeer geslaagde dag.

In de vroege ochtend 04:30 uur klonk het startschot. Het startschot voor het gevecht met de zwaartekracht. Een gevecht dat de hele dag zou duren. Vijf wandelaars, acht fietsers en een handbiker vertrokken in het donker en passeerden de eerste haarspeldbochten met stijgingspercentages oplopend tot 13%. Bochten die door brandende kaarsen werden opgelicht ter nagedachtenis aan mensen die overleden waren aan de ziekte kanker.

In totaal hebben ongeveer 4500 deelnemers de berg één of meerder keren beklommen. Team PA nam in totaal 30 beklimmingen voor haar rekening. De laatste beklimming werd s’avonds om 19:19 uur afgesloten.

De deelnemers die zes maal de berg trotseerden legden hierbij een afstand af van 165 km, verslonden maar liefst 6660 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,4 %. Zelfs een profwielrenner moet hier flink zijn tanden inzetten.

Om 20:00 uur werd de totaal opbrengst bekendgemaakt van maar liefst €11.800.239,74. Team PA mocht hieraan bijdragen met een bedrag van € 30.000.

Het team kijkt terug op een zeer geslaagde deelname aan een uniek evenement. De voorbereidingen voor de tiende deelname op 4 juni 2020 zijn al volop gaande.

Team PA dankt al haar sponsoren en alle mensen die door een gift actief hebben bijgedragen aan de missie van het team en daarmee aan de strijd tegen kanker.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0