Crowdfunding voor sc Rheden na tornado

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Voetbalvereniging sc Rheden is een crowdfunding gestart om de schade te kunnen herstellen die op het sportpark werd aangericht door de tornado. De club hoopt 160.000 euro in te zamelen voor een nieuw kleedkamercomplex.

De tornado die op dinsdag 4 juni 2019 een groot deel van Rheden heeft getroffen, heeft ook een enorme schade veroorzaakt op Sportpark IJsselzicht, het sportpark van sc Rheden. Door omgevallen bomen en rondvliegende takken en andere voorwerpen is o.a. een lichtmast verwoest, zijn meerdere dug-outs kapot of zelfs ingestort.

Ook het onlangs opgeknapte kleedkamercomplex is er slecht aan toe; meerdere muren zijn beschadigd en het dak is zelfs in zijn geheel van het gebouw gewaaid. Een groot zeil doet tijdelijk dienst als dak. Ondanks de grote opruimactie van ruim 150 vrijwilligers is de schade nog goed zichtbaar.

Gezien de plannen van sc Rheden om in 2030 uit te groeien tot multifunctioneel sportcomplex wil de club nu liever investeren dan repareren. De club is dan ook voornemens om eerder met hun ideeën aan de slag te gaan. De verwachte kosten zijn 250.000 euro. Omdat de vereniging niet voldoende geld heeft om dit te realiseren, is een aantal leden gestart met een crowdfunding.

De crowdfunding moet het gat van 160.000 euro dichten. Er kan al gedoneerd worden vanaf € 5,- en er is afhankelijk van het bedrag een tegenprestatie vanuit de club. Natuurlijk is er ook ruimte voor bedrijfsmatige acties en eigen initiatieven om geld in te zamelen.

Wordt het streefbedrag niet gehaald, dan zal het gedoneerde geld desondanks ten goede komen aan verbetering van de accommodatie.

Meer informatie over de actie en de link naar de crowdfundingspagina zijn te vinden op www.scrheden.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden