Eerbetoon aan Rhedense Veteranen

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – In verband met de Nederlandse Veteranendag ontvangt burgemeester Carol van Eert op donderdagmiddag 27 juni veteranen die in de gemeente Rheden wonen.

Tijdens de bijeenkomst in het gemeentehuis in De Steeg spreekt de burgemeester zijn waardering uit voor het werk van de Rhedense veteranen. Ook de heer Mart de Kruif, Luitenant-generaal (BD) Koninklijke Luchtmacht zal een toespraak houden.

Het programma begint om 14.30 uur met koffie en gebak en het maken van een groepsfoto, aansluitend is er een officieel gedeelte in de raadzaal. Na afloop van het officiële gedeelte is er een informeel samenzijn met als afsluiting een Indische maaltijd.

Eerbetoon

De Veteranendag is een eerbetoon aan de Nederlandse veteranen –jong en oud, man en vrouw- die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. De gemeente Rheden kent 290 veteranen. Zij zijn rechtstreeks betrokken geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies. Niet alleen in de Tweede Wereldoorlog, Korea en Indië maar ook in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak of Afghanistan en Nieuw Guinea.

Nederlandse Veteranendag

De Nederlandse Veteranendag is sinds 2005 jaarlijks rond de geboortedag van Z.K.H. Prins Bernhard der Nederlanden. In 2006 heeft de ministerraad besloten de Nederlandse Veteranendag tot nationaal evenement uit te roepen. Nederland telt ruim 125.000 veteranen: van Tweede Wereldoorlogveteranen tot en met militairen die zijn ingezet bij de vredesmissies van nu.

Alle geregistreerde veteranen bij het Nederlands Veteraneninstituut hebben een uitnodiging ontvangen van de gemeente.

Lees ook: https://rheden.nieuws.nl/nieuws/122438/eerbetoon-aan-rhedense-veteranen-op-de-nederlandse-veteranendag/

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden