10 jaar Veluwezoom Trail Experience!

Foto: Uilekiek Horex Sports & Events - CAIRN Trails & Adventures

DIEREN – Een onvergetelijke jubileumeditie van het 10-jarige bestaan Veluwezoom Trail Experience de afgelopen drie dagen op en over de Veluwezoom.

Start- en finish wederom ingericht bij Polysport in Dieren met hier het wedstrijdsecretariaat en een  expo (belevingsmarkt) ingericht. Diverse sportmerken uit de niche Trailrunning hadden hun kleurrijke tenten opgezet om deelnemers te kunnen informeren en adviseren over kleding, schoenen, sportvoeding en alles wat te maken heeft met deze avontuurlijke harloopsport door de natuur.

In samenwerking met terreinbeheerders Twickel, Natuurmonumenten en Geldersch Landschap staat de Veluwezoomtrail al 10 jaar op de Trailrunkalender. De Veluwezoomtrail was in 2010 het eerste Trailrun evenement op NL bodem , alle reden voor een sportief groots feest tijdens de editie 21 – 23 juni 2019. In 2010 de eerste keer georganiseerd door Jan Strijker uit Oeken en sinds vorig jaar onder de parpaplu van Trailrun platform Cairn Trails & Adventures uit Voorthuizen. Cairn Adventures organiseert tal van 1 en 2 daagse Trails door geheel Nederland, de Veluwe, Brabant, Noord Holland en op het Waddeneiland Ameland.

Ruim 1300 deelnemers over diverse afstanden. Met de Stoere Steenmannetjes Kids Trail een vrolijk gebeuren voor de allerkleinsten, daarnaast diverse afstanden voor de beginnende hardloper en de 25, 33 en Ultra 60 voor de ervaren en ouwe rotten in het cicuit. De Ultra60 bereikt het verste punt op het Delense veld, gemeten vanaf Dieren. Ondanks de ‘hitte’ heel veel blije sporters en een extra grote glimlach bij het ontvangen van de speciaal voor deze ‘verjaardag’ ontworpen jubileum medaille.

In totaal 8 races met afstanden waarvan de uitslagen online te vinden zijn. Winnaar op de Ultra60 de 21 jarige baanatleet Piet Wiersma uit Wildervank in een ongelofelijk sterke tijd van 4:41:32 en bij de dames Petra Bilthof uit Lent in 5:40:16

Streven voor volgend jaar, de 11e editie Veluwezoom Trail Experience  is het weekend 20-21 juni 2020.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Veluwezoom Trail Experience

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden