Margriet Sjoerdsma, Kleinkunst Oeuvreprijs winnares in de tuin van Middachten

Foto: Cultuurbedrijf RIQQ

DE STEEG – Op zondag 21 juli om 11:30 uur, brengen Margriet Sjoerdsma en Egbert Derix een programma met liedjes uit de jaren 80 en 90 in de kasteeltuin van Middachten. Dit concert is de derde in de serie zomerconcerten in Middachten.

Margriet Sjoerdsma

De afgelopen 2 seizoenen veroverde Margriet Sjoerdsma Nederland met A Tribute to Eva Cassidy. Het startschot hiervoor was een optreden in VPRO’s Vrije Geluiden, gevolgd door het North Sea Jazz Festival en een afgeladen Concertgebouw. 80 optredens lang bezochten maar liefst meer dan 10.000 bezoekers deze voorstelling. Nu keert Sjoerdsma terug richting de theaters met de állermooiste liedjes uit de jaren ’80 en ’90, teruggebracht tot de essentie van slechts zang en piano. Dit alles samen met pianovirtuoos Egbert Derix, die eerder samenwerkte met grootheden als Ian Matthews, John Helliwell (Supertramp) en Eric Vloeimans. Hij won in 2012 samen met Gerard van Maasakkers de Annie M.G. Schmidtprijs. Musicmaker schreef: Derix’ mooie ingetogen spel maakt diepe indruk.

Favorite Songs

Sjoerdsma en Derix brengen dit seizoen een schitterende ode aan de grote songwriters van de jaren ’80 en ’90. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman, van Billy Joel tot Michael Sembello en van Madonna tot Mr. Mister. Ook schreven Sjoerdsma en Derix speciaal voor deze voorstelling samen een aantal nieuwe songs. Ze hebben inmiddels hun favoriete liedjes van de jaren ’80 en ’90 op cd opgenomen. Deze komt in 2019 uit.

Dit getalenteerde duo laat op onnavolgbare wijze horen waarom deze liedjes nou zó goed zijn en hoe deze fier overeind blijven in de intieme bezetting van slechts een stem en piano. Verwacht kleine, ingetogen vertolkingen, maar ook de nodige up tempo en uitbundigheid op het podium. A trip down memory lane! Vakmanschap, speelsheid, humor en heartfelt muziek gaan in deze voorstelling hand in hand. Deze twee getalenteerde musici en verhalenvertellers willen het publiek mee op reis nemen gedurende een onvergetelijk muzikaal avontuur, waarin de nodige glimlach en een onvermijdelijke traan elkaar afwisselen.

Informatie en kaartverkoop

Prijs: €12,50 (voorverkoop) / €15,- (aan de deur). Meer informatie en kaartverkoop: www.middachten.nl. Middachten, Smidsallee, De Steeg.

De programmering in Kasteeltuin Middachten komt tot stand in samenwerking met Cultuurbedrijf RIQQ.

Een serie intieme concerten in het schilderachtige decor van de kasteeltuin van Middachten. Afwisselend en uniek, een ervaring om niet snel te vergeten…

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden