Terug naar Toen het grootste stoomtreinfestival van Nederland

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN/BEEKBERGEN – De liefhebbers van stoom kunnen hun hart in het weekend van 7 en 8 september 2019 weer ophalen. De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij organiseert traditioneel het grootste stoomtreinfestival van Nederland onder de naam: “Terug naar Toen”.

Natuurlijk kan je ook nu al een ritje met de stoomtrein maken, de VSM heeft zelfs meerdere arrangementen, kijk hiervoor op: https://www.stoomtrein.org/arrangementen/

Terug naar Toen

Een groot aantal gerestaureerde stoomlocomotieven is op beide dagen actief. Met een lengte van bijna 23 meter en een dienstgewicht van 130 ton en meer behoren deze machines tot de grootste die in Europa hebben rondgereden.

Alle bedrijfsvaardige stoomlocomotieven van de VSM worden ingezet, samen met enkele Nederlandse historische diesellocomotieven. Samen verzorgen zij een intensieve dienstregeling over de gehele Koningslijn tussen Apeldoorn en Dieren. Er rijden pendeltreinen tussen Apeldoorn en Beekbergen, tussen Beekbergen en Loenen en tussen Loenen en Dieren.

Op de festivalterreinen rondom de stations in Beekbergen en Loenen vindt u een variatie aan (kinder)attracties en vele bezienswaardigheden op het gebied van stoom en spoorwegen. Zo zijn er stoomwalsen, modeltreinen en verkoopstands met souvenirs, boeken en DVD’s. En natuurlijk kunt u in beide plaatsen even plaats nemen op het terras en onder genot van een kop koffie, een drankje of een hapje, uitkijken over de stoomtreinen. Daarmee biedt Terug naar Toen een unieke belevenis en is het een compleet dagje uit voor jong en oud.

De reizigerstreinen rijden ook op zondag nog tussen 09.30 en 17.30 uur. De eerste lange goederentrein vertrekt voor de foto- en filmliefhebbers al in de ochtenddauw: om 06.50.

Kortom, een aanrader voor het hele gezin!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden