Gemeente Rheden krijgt eindelijk glasvezel in het buitengebied

GEMEENTE RHEDEN – De afgelopen tijd hebben gemeente Rheden en het Glasvezel Buitenaf hard gewerkt om het voor inwoners en ondernemers in het buitengebied mogelijk te maken dat zij gebruik kunnen maken van sneller internet.

Wethouder Ronald Haverkamp en directeur Karl Heinz van der Made bestempelen met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst de start van de aanleg van glasvezelkabel in het buitengebied van de gemeente Rheden.

Eind 2020 klaar

Glasvezel in VelpInwoners en ondernemers in het buitengebied zijn als het goed is, door Glasvezel Buitenaf in het voorjaar benaderd met de vraag of zij interesse hadden in een aansluiting op het glasvezelnetwerk. Voldoende inwoners en ondernemers toonden hun interesse, waardoor het bedrijf het initiatief heeft genomen de gemeente Rheden te benaderen voor het maken van afspraken. Deze zijn nu bekrachtigd, waardoor de technische voorbereidingen voor de aanleg kan beginnen. Voordat de eigenlijke kabels in de grond gaan moeten de tracés in beeld worden gebracht. Dat vergt tijd omdat er rekening moet worden gehouden met onder andere bomen, wegkruisingen en dergelijke, Glasvezel Buitenaf verwacht dat alle werkzaamheden eind 2020 gereed zijn.

Ronald Haverkamp:

“Ik ben erg blij dat er een volgende stap gezet wordt in de aanleg van glasvezel in onze gemeente. Niet alleen voor onze inwoners, maar juist ook voor onze ondernemers in het buitengebied.”

Mogelijk hebben inwoners en/of bedrijven geen aanbieding gekregen. Het is namelijk zo dat in een bepaald gebied of op een specifiek adres al andere aanbieders actief zijn, zoals Ziggo/Vodafone of KPN, en misschien liggen er al coaxkabels of glasvezels in de grond, dat alleen nog naar het huis of bedrijf getrokken moet gaan worden. In deze gevallen moet er contact gezocht worden met de huidige provider. Inwoners en/of ondernemers die toch denken dat ze wel in aanmerking komen voor een aanbod via Glasvezel Buitenaf kunnen contact zoeken met het bedrijf via www.glasvezelbuitenaf.nl.

Mogelijk ook glasvezel voor particulieren in de dorpskernen waar het nu (nog) niet mogelijk is.

Glasvezel Buitenaf geeft ook aan dat inwoners van de kernen waar nu nog geen glasvezel is aangelegd, in de toekomst benaderd gaan worden. Ook daar wil Glasvezel Buitenaf gaan onderzoeken of er voldoende interesse is om tot aanleg over te gaan. Dit is al heel lang een wens van veel inwoners van bijvoorbeeld Velp waar het nu (nog) niet mogelijk is, in tegenstelling tot de dorpskernen Dieren en Rheden waar de glasvezelinfrastructuur wel al aangelegd is en ook particulieren hebben kunnen kiezen voor internet via de glasvezel.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

'
gallery
145332
Glasvezel Buitenaf sluit overeenkomst met Rheden voor aanleg glasvezel in buitengebied
GEMEENTE RHEDEN – De afgelopen tijd hebben gemeente Rheden en het Glasvezel Buitenaf hard gewerkt
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/145332/gemeente-rheden-krijgt-eindelijk-glasvezel-in-het-buitengebied/
2019-08-01T18:06:31+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/08/01180459/Ondertekening-Glavezel-Buitenaf-gemeente-Rheden-2019-08-01-4.jpg
Buitengebied, Coax, Dorpskernen, gemeente Rheden, Glaskabel, Glasvezel, Glasvezel Buitenaf, Karl Heinz van der Made, KPN, rheden.nieuws.nl, Ronald Haverkamp, Vodafone, Wethouder, Ziggo
Gemeenteberichten, Nieuws