Nieuwe activiteiten in Ons Raadhuis in Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Na een korte zomerstop gaat Ons Raadhuis weer volop van start met nieuwe activiteiten. Naast de normale dagactiviteiten van maandag tot en met vrijdag staan er verschillende nieuwe zaken op het programma.

Zo geeft op donderdag 15 en 22 augustus 2019 de kunsthistoricus Clim Wijnands twee lezingen met als titel ‘De droom van de kunstenaar’.

Al duizenden jaren laten kunstenaars zich inspireren door dromen. Voor de oude Grieken waren dromen boodschappen van de goden en voor de Middeleeuwse mens tekens van de duivel. Clim Wijnands bespreekt een aantal kunstwerken waarin dromen of nachtmerries een rol spelen. De lezing van 15 augustus heeft als titel ‘De droom als inspiratie en toevluchtsoord’ terwijl de lezing van 22 augustus gaat over de betekenis van de droom in de moderne kunst.

Beide lezingen zijn van 14.00 tot 15.30 uur. Kosten zijn € 3,30 per lezing.

Op vrijdag 16 augustus wordt er muziek gemaakt door het duo Retired. Dit duo bestaat uit het echtpaar Bosma en zij hebben de afgelopen jaren al veel mensen een paar gezellige en dansende uurtjes bezorgd. Hun muziek varieert van Indisch, jazz, country, rock tot zestiger jaren muziek. Dit optreden begint om 15.00 uur. Kosten zijn € 3,30.

Ook heeft Ons Raadhuis een nieuwe website. Alle informatie over de vaste en incidentele activiteiten is hier snel en duidelijk op te vinden: www.onsraadhuis.com

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden